10.3 C
Trondheim
tirsdag, september 27, 2022
- Annonse -

Naboer protesterer mot «margarinkasse»-hus i Jonsvannsveien

Men utbygger mener det er vanskelig å skulle snakke om noen enhetlig "strøkskarakter" og viser til nabohuset i Jonsvannsveien 53A.

- Annonse -

Et planlagt fortettingsprosjekt i Jonsvannsveien møter motstand hos flere berørte naboer. Innvendingene går på blant annet byggets høyde og utforming.

En av naboene skriver i sin merknad at husets form skiller seg «dramatisk ut i forhold til byggestilen i området«, og at det dermed får et «uestetisk og skjemmende» utseende.

Naboen fortsetter med å kalle bygget et firkantet og kompakt «margarinkassehus» som man mener vil bli «særdeles» dominerende i nærmiljøet.

En annen nabo sier bygget vil bli «vesentlig» høyere enn det reguleringsplanen åpner for, og mener det derfor bør senkes med en etasje.

En tredje nabo mener området blir ødelagt når det fortettes i hagen mellom husene.

Strøkskarakter

Det er Boligcompaniet Utvikling AS som står bak utbyggingsplanene. Trondheimsselskapet overtok den fradelte eiendommen på 542,7 m2 i 2000.

Utbygger i Jonsvannsveien 51A (huset lengst til høyre i bildet) mener det ikke lenger er snakk om noen enhetlig strøkskarakter og viser til huset i Jonsvannsveien 53A (til venstre i bildet) (Illustrasjon: HEAT arkitekter)

Tiltaket krever dispensasjon fra plassering og utnyttelsesgrad, og beboelse over 2. etasjer (altså at man kan ta i bruk loftsetasjen)

I sin rammesøknad skriver Boligcompaniet at man har utarbeidet et fortettingsprosjekt hvor det er lagt vekt på at det skal «harmonere med den øvrige bebyggelsen i området» og «ivareta eksisterende strøkskarakter.»

Selskapet mener imidlertid det er vanskelig å skulle snakke om strøkskarakter uten å ta med nabohuset i Jonsvannsveien 53A. Et bygg man mener «totalt bryter med kommunens streben etter og ivareta områdets stedskarakter«.

Selskapet viser til innkomne nabomerknader og påpeker at man var enige om å foreta «nødvendige justeringer» dersom noen av naboene fremmet påstander om at tiltaket ville «redusere deres bokvaliteter.»

Videre heter det at man har forståelse for at naboene kan ønske seg flere åpne arealer, men at tiltaket skal føres opp på en «lovlig fradelt tomt tiltenkt boligformål».

Saken ligger nå hos Byggesakskontoret

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: