11.3 C
Trondheim
tirsdag, september 27, 2022

-Er koronasertifikat det samme som vaksinetvang?

-Hva med alle dem som av forskjellige årsaker ikke kan ta vaksinen? Skal disse fryses ut av samfunnet, spør bystyrepolitiker Svein Otto Nilsen (PP)

Av Svein Otto Nilsen
gruppeleder for Pensjonistpartiet i Trondheim Bystyre

Koronasertifikat vil kunne vise vaksinasjonsstatus, negativt testresultat og eventuell immunitet etter gjennomgått koronasykdom. Dette høres bra ut.

Sertifikatet vil gi vaksinerte andre muligheter enn uvaksinerte i Norge og nå foreslår man vaksinepass for å komme inn på restaurant.

Dette tolker jeg rett og slett som at man gjennom vaksine-sertifikatet innfører vaksinetvang.

Tidligere Helseminister Bent Høie har vært tydelig på at det er uaktuelt å gjøre koronavaksinen obligatorisk i Norge. Det vil være helt frivillig å ta koronavaksinen har Høie sagt mange ganger.

Vi har ingen tradisjon for obligatorisk vaksinering i Norge, og vi har heller aldri hatt behov for det har Høie også sagt.

Tidligere har man sagt at vaksinering bare skal skje frivillig, men nå ønsker man å  tvinge folk for å gå på restaurant eller kulturarrangement.

I Norge er hovedregelen at vaksiner mot smittsomme sykdommer gis som et frivillig tilbud, men regjeringen eller Helsedirektoratet kan i helt spesielle tilfeller påby vaksinering.

Fylkesordfører Tore O. Sandvik mener vaksinepass er en god idé og at tiden er inne.
Han sier at det er en god og viktig påminnelse til dem som har glemt å vaksinere seg, om at nå må de gjøre det dersom de vil ta del i utelivet.

-Vaksinepass må komme på plass så fort som mulig. Det er galskap å komme med det i januar, når julebordsesongen er over, sier Tord Lien, regiondirektør i NHO Trøndelag.

Hva med alle dem som av forskjellige årsaker ikke kan eller ønsker å ta vaksinen?
Skal disse fryses ut av samfunnet?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her