Mandag vil mange HV-soldater ha på seg uniformen på jobb

Mandag 6. desember arrangerer Heimevernet "Uniform på jobben"-dagen.

- Annonse -

Det er 2. året på rad at Heimevernet arrangerer en slik dag.

Det betyr at mange i hele Norge denne dagen vil oppleve å møte uniformerte soldater blant annet på bussen, bak kassen på butikken, på treningssenteret, på studiestedet, hos frisøren eller mange andre plasser som man normalt ikke ser personer med militær uniform.

Dette fordi Heimevernet består av 40.000 soldater som har sivile jobber eller studerer i det daglige, men som samtidig gjennom Heimevernet er en viktig del av den militære og sivile beredskapen i Norge. 

Det er viktig å presisere at ingen av soldatene er bevæpnet.  

Tanken bak «Uniform på jobben»-dagen er å skape stolthet og anerkjennelse for HV-soldatene, forteller sjef for Heimevernet, generalmajor Elisabeth Michelsen

Jeg vil at soldatene i Heimevernet skal bære sin uniform med stolthet, og håper «uniform på jobben-dagen» vil vise arbeidsgivere, kollegaer, venner, familie og andre innbyggere i landet at HV er en del av den nasjonale beredskapen. Og på den måten få anerkjennelse for den innsatsen man gjør som HV-soldat.

«Uniform på jobben»-dagen arrangeres i år for andre året på rad. (Foto: Forsvaret)

Dagen ble arrangert for første gang i fjor og ble veldig godt mottatt ute blant folk. Et stort antall soldater møtte på jobb eller studiested med uniformen

«Uniform på jobben»-dagen er frivillig å delta på for alle som tilhører Heimevernet og som har fått tillatelse fra sin sivile arbeidsplass eller studiested til å bære uniformen på jobb eller skole/universitet. 

-Heimevernet ønsker å være synlig i lokalsamfunnet og vil med dette å vise frem at HV har 40.000 soldater spredt over hele landet tilhørende alle samfunnslag og alle yrkesgrupper. Dagen skal synliggjøre for Norge hva Heimevernet er, og hvilke personer som utgjør Heimevernet. Heimevernet håper en slik dag vil skape interesse og entusiasme for HV, sier Michelsen.

NB! Gå gjerne bort å prat med en i HV-uniform 6. desember. De er nemlig ikke så «farlig» som de kanskje kan se ut som, heter det i en pressemelding fra Heimevernet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ