Lokale forfattere med bok om Saupstad

–I denne boka er det beboernes stemmer som høres, sier redaktør Karina Lein.

- Annonse -

Det var Trondheim Røde Kors, som i 2019 stod bak Saupstad Frivilligsentral, som tok initiativet til å samle inn materiell som grunnlag for en bok om Saupstad.

–Så kom viruset og forpurret planene, forteller Karina Lein, som allerede da ble forespurt om å ta del i prosjektet. Som saupstadentusiast og beboer, og ikke minst i egenskap av en svært erfaren journalist, følte hun at dette var midt i blinken og takket ja.

-Dette er ingen historisk bok med kronologi, men et forsøk på å gjenspeile livet på Saupstad og folks ulike opplevelser, både fra gammel og ny tid. Vi møter mennesker som hadde sin oppvekst her under krigen, og vi møter de første menneskene som flyttet hit da blokkbebyggelsen reiste seg, forklarer Lein.

Selv om det meste i boka er fortalt i intervjuform, har enkelte bidragsytere skrevet selv.

–Noe av det morsomste har vært at folk har vært så positive. Alle vi har spurt har sagt ja, og har vært svært åpne. «Å, er det der du bor» har blitt en nær og varm bok med mange spennende historier og flotte bilder fra Saupstad, forteller Sølvi Mathisen i Trondheim Røde Kors.

Saupstadboka «Å, er det der du bor» er utgitt av Saupstad Frivilligsentral/Trondheim Røde Kors. Redaktør er Karina Lein, mens Marit Høyland har designet boka.

Boka er på 176 sider og koster 200 kroner.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ