22 C
Trondheim
tirsdag, august 16, 2022
- Annonse -

Nå blir det barnehage igjen på Lund Østre

Kommunedirektøren foreslår at det i første omgang opprettes 50-60 plasser fra høsten 2022.

Det er bygget til tidligere Gnist Barnehager Trøa som nå igjen skal benyttes til barnehagedrift. Trondheim kommune vedtok i februar 2020 å stenge den private barnehagen på grunn av lengre tids uforsvarlig drift.

Politikerne gav i juni i fjor klarsignal til at kommunen kunne kjøpe selve bygget for 45 millioner kroner. Bakgrunnen var at man ønsket å styrke den lokale barnehagedekningen som for tiden ligger på kun 70 prosent.

I opptaksområdet Breidablikk/Åsheim/Stabbursmoen/Kattem bor det rundt 1000 barn. Da barnehagebruken i området er på ca 94 prosent, må mange barn i dag transporteres til andre barnehager på blant annet Tillerflata og Huseby.

Oppgradering

Etter at kommunen kjøpte bygget som første gang ble tatt i bruk i 2011, har det vært gjennomført flere befaringer. I følge kommunen så vurderes tilstanden på bygget som god.

Før anlegget tas i bruk så må det imidlertid gjennomføres en innvending oppgradering. I budsjettet for 2022 så er det satt av 1,5 millioner kroner til innvendig oppgradering
og tilførsel av møbler og utstyr.

Barnehageanlegget på Lund er tidligere godkjent for i overkant av 100 plasser, fordelt på
fire avdelinger. Kommunedirektøren har imidlertid foreslått at det i første omgang blir opprettet 50-60 plasser fra høsten 2022.

Ny barnehage på Lund Østre gjør at det blant annet vil avvikles 20 plasser i avdeling Korsnebbveien under Kattem barnehage.

Den nye barnehagen vil få navnet Lund barnehage.

- Annonse -

LES OGSÅ