-Det har aldri vært enklere å handle kortreist gårdsmat

REKO-ringen Heimdal har jevnlige utleveringer av lokalprodusert gårdsmat fra Trøndelag på parkeringsplassen ved Heimdal bibliotek.

- Annonse -

Kortreist mat er i vinden som aldri før. De senere årene har det vokst frem et stort antall salgskanaler hvor forbrukere kan handle direkte fra lokale matprodusenter.

REKO-ringen er en slik salgskanal hvor lokale produsenter annonserer sine varer gjennom en egen Facebook-side. Kunden bestiller via Facebook-siden og kan deretter hente varene på avtalt sted og tid.

I dag finnes det over 120 REKO-ringer spredt over hele landet. I Trondheim er det etablert flere ulike REKO-ringer. En av disse er REKO-ringen Heimdal.

-Alle som selger gjennom REKO-ringen må være registrert hos Mattilsynet. I tillegg må man være godkjent og kvalitetssikret av REKO-ringen, forteller bonde og landbruksgründer Sissel Langørgen.

Langørgen startet i fjor eget gårdsmeieri på familiegården Høstadsand på Byneset, og er en av stadig flere lokale matprodusenter som velger å selge direkte til kundene uten noe mellomledd.

Lokale matprodusenter deler ut forhåndsbestilte varer ved parkeringsplassen utenfor Heimdal bibliotek. (Foto: privat)

-Handelskanaler som REKO-ringen er utrolig viktige for å kunne øke den lokale verdiskapingen, samt sikre lønnsomheten for småskala matprodusenter. I og med at man selger varene utenom de store grossistene så sitter produsenten igjen med 100% av inntektene, forklarer Langørgen.

REKO-ringen Heimdal har jevnlige utleveringer ved parkeringsplassen utenfor Heimdal bibliotek. Bestilling gjøres enkelt på Facebook.

-Man legger bare igjen en kommentar under de aktuelle annonsene hvor man forteller hva man ønsker å bestille. Varene betales direkte til produsenten ved utlevering. Det har aldri vært enklere å handle kortreist gårdsmat.

REKO-ringen Heimdal har utlevering tirsdag denne uken. Om du ikke rakk å legge inn noen bestilling denne gangen kan du følge med Facebook for å se når neste utlevering finner sted.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ