- Annonse -spot_img

Positiv til fasadeendring av verneverdig trehus på Heimdal

Men Byantikvaren stiller seg negativ til en eventuell bruksendring av 1. etasje i Ringvålvegen 10b.

- Annonse -spot_img

Det er påbygget fra 2015 som eier av Ringvålvegen 10b nå ønsker å bygge på med en ekstra etasje. Da sentrumsgården har status som kommunalt verneverdig så har kommunen bedt Byantikvaren om en vurdering.

Her heter det at dagens tilbygg ikke er godt nok tilpasset den verneverdige bygningen, og at man derfor er positive til fasadeendringer som kan løse dette.

Byantikvaren mener imidlertid at det synd å skulle bygge ned en fasade som det ganske nylig ble lagt ned «store ressurser» i å restaurere.

Det påpekes videre at det er viktig at dagens bruk med næring i første etasje og bolig i andre etasje videreføres da dette er en bruk som bygget har hatt historisk.

Ringvålvegen 10b ble bygd i 1903 og er i dag ett av få gjenværende trehus i Heimdal sentrum. Bygget lå opprinnelig i Heimdalsveien 4, men har senere blitt flyttet to ganger.

Det verneverdig trehuset ble opprinnelig bygget som landhandel og har opp gjennom årene huset flere kremmere. Bjarne R. Skjeflo drev «finere landhandel med hvitpyntede butikkdamer» frem til 1910 da O. Alfarnes tok over stafettpinnen. Sistnevnte holdt på frem til etter 2. verdenskrig.

Det er Turid Helmersen som siden 2019 har stått som eier av Ringvålvegen 10b. Helmersen er for øvrig innehaver og daglig ledert av Heimdal Helseartikler AS som holder til i bygget.

LES OGSÅ:

Hvem eier hva i Heimdal sentrum?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ