12.3 C
Trondheim
søndag, september 25, 2022
- Annonse -

Heimdal Friskole åpner i august

Rektor er ansatt og elev-søknadene strømmer inn til Heimdal Friskole - årets nyhet på runnskolefronten i Trondheim.

- Annonse -

Av Asbjørn Gravås

Bak det nye grunnskoletilbudet i sørdelen av Trondheim står Pinsekirken Heimdal og Credo Frikirke. Skolen får tilhold i tidligere A. C. Møller-lokaler på Saupstad. Her som ellers blir det semesterstart 22. august.

–Vår skole bygger på kristne verdier og vi opererer med en egen læreplan. Morgensamling med gudsord og bønn er faste innslag i hverdagen. Men skolen er åpen også for de som ikke tror, forteller nyansatt rektor Susanna Solem Gunnestad mens hun viser Heimdalsbladet rundt på skoleområdet nedenfor bussholde-plassen Skyttervegen.

15 år har Solem Gunnestad stad vært lærer ved Tomasskolen, Pinsemenigheten Betels grunnskole i Festningsgata i Trondheim. I tillegg til de skolefaglige kvalifikasjonene har hun sterk tilhørighet til Pinsekirken Heimdal.

I lokalene Heimdal Friskole har fått leie av Statsbygg, er det plass for nærmere 100 elever. Rektor regner nøkternt med at antallet ved årets skolestart vil ligge rundt 40, fordelt på 1. til 7. trinn.

Tidligere Møller Kompetansesenter på Saupstad (Foto: Asbjørn Gravås)

Neste år vil det være aktuelt å følge opp med et ungdomsskole-tilbud. Skolen er nemlig godkjent av Utdanningsdirektoratet som friskole for 1. – 10. trinn med inntil 150 elever.

Rektor Solem Gunnestad og den øvrige ledelsen ved er særdeles fornøyde med de tidligere barnehagelokalene i Møller kompetansesenter som fra høsten av blir tumleplass for friskoleelever. Her står så vel klasserom som gym- og sløydsal klare til bruk. En paviljong hører også til leieporteføljen.

–Fantastisk flotte fasiliteter her og fine utearealer. Kort vei er det også til marka og turterreng. Friluftsliv er noe vi vil legge vekt på i tilbudet til ungene. Kanskje friluftsvømming også, sier Solem Gunnestad til Heimdalsbladet.

Som friskole vil den nye enheten få offentlig støtte tilsvarende 85 prosent av driftsutgiftene, men må klare seg med mye mindre til dekning av kapitalkostnader. Foreldrene må følgelig betale skolepenger: 850 kroner per elev, men med søskenmoderasjon.

1 kommentar

  1. Vil ønske dere lykke til og Guds velsignelse!
    Hilsen tidligere lærer på Hedemarken Friskole, Løten, Liv Martinsen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: