22 C
Trondheim
tirsdag, august 16, 2022
- Annonse -

Fotballtalenter fra Trondheim følger i Haalands fotspor

Deltar på treningsleir i regi av Norges Fotballforbund og Equinor sitt talentprogram Morgendagens helter.

Over 140 talentfulle fotballspillere i alderen 14-16 år samles denne uken i Porsgrunn for å delta på Equinor Talentleir. 12 gutter fra Trondheim er blant de lovende utøverne som nå får muligheten til å konkurrere mot de beste og vise seg verdig landslagsspill.

–Det er stort og artig å delta på Equinor Talentleir, sier Sverre Halseth Nypan fra Rosenborg BK.

Lagkameraten Håkon Singsdal Volden er av samme oppfatning. Han har spilt fotball siden han var 2-3 år gammel.

–Det betyr utrolig mye å delta på Equinor Talentleir. Her får jeg muligheten til å vise meg frem og lære nye ting.

Selv om de unge talentene har vidt forskjellige bakgrunner, har de én ting til felles – alle har store ambisjoner innen fotballen.

Filip Voje Stene fra Trond IL drømmer om å en dag spille for Chelsea og det norske landslaget. Det krever målbevissthet og dedikasjon, noe Stene er fullstendig klar over. Han skal bruke leiren til å forbedre seg på flere punkter.

–Jeg skal fokusere på det jeg slet litt med på forrige samling, som for eksempel å orientere meg bedre og posisjonere meg riktig, forklarer unggutten.

At mange av dagens store spillere har fått sitt gjennombrudd i forbindelse med Equinor Talentleir og Landslagsskolen, som blant annet Premier League-stjernene Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard, er til stor inspirasjon for fotballspirene fra Trondheim.

−Det er veldig kult å tenke på at de har vært i akkurat samme situasjon som oss tidligere her på Equinor Talentleir, sier Eirik Sandøy Myrvågnes fra Sjetne IL.

Morgendagens fotballhelter

Og kanskje er det nettopp en av dagens leirdeltakere som i fremtiden presenteres som utenlandsproff.

−Vi er stolte over å se at tidligere deltakere på Equinor Talentleir nå er helt i toppen internasjonalt. Equinor Talentleir og Landslagsskolen har som mål å inspirere ungdommene til å ta nye steg. På arenaer som dette får man konkurrere daglig mot de aller beste og samtidig vise seg frem for mulig landslagsspill. Vi håper at spillerne fra Trondheim motiveres til å yte det lille ekstra, og kanskje er det de vi ser i en av de store internasjonale klubbene i fremtiden, forteller Liv Ims, konstituert sponsorsjef for Equinors sponsorprogram «Morgendagens helter».

Resultatene for aldersbestemte landslag de siste årene har vært gode. Dette viser at det drives godt talentarbeid i landet om dagen, og den gode jobben gjøres både ute i klubbene og på samlinger som dette. Det er NFF fornøyd med.

−Norges U-landslag i alle årsklasser klatrer på rankingene, og vi gleder oss over å se resultater av arbeidet vårt med neste generasjon A-lagsspillere. Guttene fra Trondheim og resten av deltakerne på Equinor Talentleir viser profesjonalitet, x-faktor og en sult etter å prestere. Det er en glede å trene dem, og vi har stor tro på at flere av disse unge talentene vil sette sitt preg på den internasjonale arenaen i fremtiden, sier Håkon Grøttland, Leder for spillerutvikling i NFF.

- Annonse -

LES OGSÅ