19.8 C
Trondheim
tirsdag, august 16, 2022

-Hvorfor har kommunen fjernet parkeringsplasser ved Haukvatnet?

Bystyrepolitiker Svein Otto Nilsen mener parkeringsetaten jakter på folk som i fortvilelse ikke finner parkeringsplass ved byens utfartssteder.

Av Svein Otto Nilsen
gruppeleder for Pensjonistpartiet i Trondheim Bystyre

Så har Trondheim opplevd hetebølge og mange oppsøkte bademulighetene i Haukvatnet.  Folk måtte finne seg et vann å avkjøle seg i og mange valgte Haukvatnet.

Dette straffet seg med store parkeringsbøter til skuffelse og irritasjon for de berørte.

På vinteren er det skikkelig is på Haukvatnet og mange oppsøker plassen for å gå på skøyter, men samme parkeringskaoset skjer og nye bøter skrives ut for å gi inntekter til bykassa.

Haukvatnet ligger i Bymarka, og er et av de best tilrettelagte utfartsstedene i Trondheim og et et populært turmål sommer som vinter.

Området rundt vatnet er godt tilrettelagt for bevegelseshemmede, med asfaltert sti rundt hele vannet, badebrygge med rampe ut i vannet, og en egen kanobrygge med personløfter for bevegelseshemmede. Flott er det også på vinterstid med skøyteaktivitet.

Det eneste som mangler er «nok» parkeringsmuligheter for besøkende.

Tidligere gikk det buss til Haukåsen, men i dag er snuplassen ikke i bruk, men parkering er ikke tillatt. Hvorfor ikke?

Langs vegen er det også parkering forbudt noe Trondheim Parkering benytter seg av på store utfartsdager.

Når Trondheim kommune skryter av Haukvatnet med rampe ut i vannet og tilrettelagt for bevegelseshemmede så må man også forvente at man lager rikelig med parkeringsmuligheter for barnefamiliene og for de bevegelseshemmede.

Trondheim skal være en by som legger opp til at folk skal bruke utfartsstedene. Dette sammenfaller ikke med at parkeringsetaten jakter på folk som i fortvilelse ikke finner parkeringsplass.

Det må finnes sunn fornuft når man vet at det er mye folk ute for å kose seg og da må man i det minste forvente at antall parkeringsplasser er i samsvar med behovet.

2 KOMMENTARER

  1. Trondheim har blitt en by for de unge og spreke Lite parkeringsplasser fo bevegelsehemennede over alt . De bygger sykkelstier og busser kan vi glemme da de som kjører buss har så knapp tid att de ikke har tid til og legge ned lemmen så folk med rullestoler og rullatorer kan tydelig vis holde seg borte. Tragisk me p.plasser ved Haukvannet hvor folk med bevegelshemming kan kjøre rundt med rullestol og få følelsen av natur.

  2. Det er veldig trist hvor fiendtlig og oppdragende kommunale politikere er blitt overfor innbyggerne. Trondheim er blitt en trist by hvor politikerne ikke er på lag med egne innbyggere dessverre. Og det blir bare verre og verre.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her