6.7 C
Trondheim
søndag, september 25, 2022
- Annonse -

Ektepar på Kattem hjelper barn i Uganda ut av fattigdom

Lørdag 27. august arrangeres det misjonskveld i Pinsekirken Heimdal hvor det samles inn til et eget barnehjem i Uganda.

- Annonse -

Christine Nagudi Helgebostad (49) og Geir Steinar Helgebostad (64) har i flere år hjulpet foreldreløse og fattige barn i Uganda. I 2017 startet ekteparet organisasjonen «God Cares».

-Hvert år blir millioner av barn født inn i ekstrem fattigdom. Vold, krig og forfølgelse gjør at mange i tillegg blir sterkt traumatiserte. Vårt ønske med «God Cares» er å kunne gi noen av disse barna en bedre fremtid, sier Christine som selv kom til Norge i 2016.

I dag hjelper «God Cares» hundrevis av barn i Uganda med mat, husly, klær, medisinering og penger til skolegang. Organisasjonen driver også et eget barnehjem i byen Tororo vest i Uganda.

Geir Steinar Helgebostad og kona Christine Nagudi Helgebostad (begge til høyre i bildet) driver gjennom organisasjonen «God Cares» et eget barnehjem i Uganda. (Foto: privat)

-Jeg vokste opp i et hjem fylt med kjærlighet og omsorg. Selv om vi ikke hadde så mye materiell rikdom så var allikevel hjemmet vårt alltid åpent for foreldreløse og fattige barn i området hvor vi bodde. På det meste var det over 25 barn hjemme hos oss. Å kunne videreføre dette arbeidet betyr mye for oss, forteller Christine.

Geir Steinar forteller at selv om alt arbeid gjøres på frivillig basis, både i Norge og i Uganda, så er allikevel organisasjonen avhengig av økonomisk støtte.

-I tillegg til mat, medisiner og skolepenger for barna så er det også en del løpende utgifter knyttet til driften av barnehjemmet. Ved at vi er en relativt liten hjelpeorganisasjon så er det også kort vei fra de som gir og til de som mottar hjelp, forklarer Geir Steinar.

Christine Nagudi Helgebostad og Geir Steinar Helgebostad driver organisasjonen «God Cares». Lørdag 27. august inviteres det til misjonskveld i Pinsekirken på Heimdal.

Lørdag 27. august arrangeres det misjonskveld på Pinsekirken Heimdal hvor det samles inn til nettopp barnehjemmet i Uganda.

-Det blir et spennende program med afrikansk middag, Kongolesisk og Ugandisk sang og dans, amerikansk auksjon og mange aktiviteter for barna. Det blir også konsert med Hilde Thompsen og loddsalg med mange spennende premier, lover Christine.

HER finner du mer informasjon om arrangementet og hvordan du kan støtte arbeidet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: