Hannah (15) er en av favorittene under helgens UM i friidrett

650 utøvere fra hele landet møtes i helgen til dyst på Trondheim stadion. En av de det er knyttet spenning til er stortalentet Hannah Rebekah Murai-Ubby (15) fra Ranheim IL.

- Annonse -

For andre år på rad arrangeres det i helgen nasjonalt ungdomsmesterskap (UM) i friidrett på Trondheim stadion. Arrangørklubber er i år, som i fjor, Nidelv IL, Ranheim IL og Trondheim friidrett.

UM betegnes ofte som uoffisielt NM i friidrett for aldersklassene 15-19 år. Flere av landets største profiler fikk sitt gjennombrudd nettopp under UM. I 2016 gjorde en ung Karsten Warholm rent bord med hele 7 individuelle gull.

Leder av arrangementskomiteen Henrik Carstens kan fortelle om stor interesse rundt årets UM.

-Så langt er det påmeldt 650 utøvere fra 160 klubber fra hele landet. Antall starter ligger an til å bli hele 1600, noe vi er meget godt fornøyd med, opplyser Carstens.

Tre trondheimsklubber står som arrangør av årets UM i friidrett. Bak f.v: Henrik Carstens (Trondheim friidrett), Espen Pedersen (Ranheim friidrett), Stein Kalstad (Nidelv). Foran f.v: Marianne Aune (Ranheim friidrett) og Gunn Melting Schjelderup (Nidelv)

Friidretts-nestor og trener for Ranheim IL friidrett, Bjørn Johansen, ser ikke bort i fra at det kan bli flere trøndere å finne på pallen under helgens arrangement.

-Så absolutt. De senere årene har flere trønderske idrettslag klart å bygge opp sterke friidrettsmiljø hvor det nå fostres mange lovende stortalenter.

En av de lokale utøverne Johansen har stor tro på er Ranheims egen Hannah Rebekah Murai-Ubby (15). Den blide trondheimsjenta har denne sesongen virkelig imponert forteller Ranheims-treneren.

-Hannah er 6. beste 15 åring på 400m i verden i år. Kun tre europeiske 15-åringer har vært raskere enn henne. Under senior NM (!) kom hun inn på en imponerende 5. plass.

Johansen trekker også frem kulestøteren Jacob Sederholm Hoff (16) fra Stjørdal.

-Jacob er suverent best i Norge i aldersklasse og er en vi vil høre mye fra. Han er for øvrig sønn av norgesrekordholder i kule for kvinner, Katharina Hoff, og tidligere toppkaster Roar Hoff, forteller Johansen.

Ranheims Jon Olav Bjørhusdal er en erfaren trener i det norske friidrettsmiljøet. Her under trening på Trondheim stadion. F.v.: Lotta Elfenbein (15), Hannah Rebekah Murai-Ubby (15), Mia Guldteig Lien (18), Sofie Sund (17) og Elise Grong Ruud (26)

Ranheim-treneren sier man også bør følge med på flere av utøverne fra Stadsbygd.

-Mari Skraastad (16) er en allsidig løper som er medaljekandidat på både 800 meter og 300 meter hekk. Sondre Svarholt (16) har slitt litt med sykdom og skader, men er utvilsomt et stort talent.

Johansen tror også det kan bli medaljer på både Rindal, Overhalla og Kyrksæterøra.

-Magnus Øyen (15) fra Rindal er et stortalent på mellomdistanse. Even Elias Grannes Pedersen (16) fra Overhalla gjør det godt på både hekk og sprint, og løp stafett under U18 EM i år. Håkon Moe Berg (16) fra Kyrksæterøra er en av Norges mest spennende løper på mellom- og langdistanse som ble nr. 4 på 1500m under årets U18 EM, avslutter Johansen.

LES OGSÅ:

Bilder fra UM i friidrett i Trondheim

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ