6.5 C
Trondheim
søndag, september 25, 2022
- Annonse -

Nå kan du pante brannslukkeren hos Jernia Tiller

Gir 100 kroner i innbytte ved kjøp av nytt ombrukt brannslukkingsapparat.

- Annonse -

I norske hjem finnes det i dag om lag 3,5 millioner brannslukkere. Hvert år må 350 000 av disse byttes eller på service.

Nå har Jernia innført en ordning hvor formålet er å få flest mulig til å gjenvinne i stedet for å kaste sine gamle brannslukkere.

-I tillegg til at det nå blir enda enklere å få levert inn sine utgåtte brannslukkere, så får man nå 100 kroner i pant ved kjøp av et nytt ombrukt brannslukkingsapparat når man leverer sitt gamle, forklarer butikkleder Mads Ole Aune ved Jernia Tiller.

Klimaavtrykk

De ombrukte brannslukkerne er det Miljø Norge som står bak. Selskapet har en målsetning om å gjenbruke og øke sirkulariteten av en rekke ulike produkter i markedet.

Miljø Norge har designet en såkalt sirkulær forretningsmodell der utdaterte brannslukkere tas inn for service og returneres tilbake, like god som ny. I følge selskapet vil man ved å velge en ombrukt brannslukker spare miljøet for rundt 38 kg CO2.

–Det er en drøm gått i oppfyllelse for Jernia, at vi nå har fått aktører som Miljø Norge som utfordrer dagens bruk-og-kast-samfunn. Med de salgsvolumene vi estimerer av brannslukkere, reduserer vi alene klimaavtrykket med 1000 tonn CO2, sier administrerende direktør i Jernia Espen Karlsen.

Jernia har også tidligere lansert nye varer og tjenester med mål om en mer bærekraftig varehandel. Tidligere i år lanserte kjeden sin egen verkstedsatsing for å gjøre det enklere for kundene å få ting reparert slik at løsningen ikke alltid er å kjøpe nytt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: