9.1 C
Trondheim
lørdag, september 24, 2022
- Annonse -

Lokalt næringsliv stilte opp for mottakssenteret på Sandmoen

Gjorde om grått uteområde til hyggelig møteplass.

- Annonse -

Beboere ved Trondheim mottakssenter på Sandmoen har fått en helt ny utendørs møteplass takket være dugnadsinnsats fra flere lokale firma innen byggebransjen.

-Vi fikk en telefon fra mottaket om at de ønsket å bygge en uteplass for beboerne og dro bort for å se hva de ville trenge av materialer. Etter å ha snakket med de ansatte bestemte vi oss for at dette var noe vi ville stille opp på gratis, forteller Roy M. Danielsen hos Bygger’n Proff.

Danielsen kontaktet deretter byggmester Ulrik Rendal og byggmester Anderssen & Liasjø som begge sa ja til å stille opp med arbeidskraft.

Også firmaene Habo og Svenil Skilt & Dekor ble med på dugnaden. Bartepizza og Kompis sørget på sin side for gratis lunsj de to dagene byggingene foregikk,

-En av kjerneverdiene til Bygger’n er bærekraftige lokalsamfunn. Derfor var dette et prosjekt det var naturlig for oss å stille opp på, forklarer Danielsen.

Avdelingsleder Maria Rosmo (t.v.) og mottaksleder Tuva Ravn Eggan (t.h.) ved Trondheim mottakssenter på Sandmoen er glad for støtten. Den nye møteplassen skimtes i bakgrunnen.

Maria Rosmo jobber som avdelingsleder ved tilrettelagt avdeling ved mottaket. Hun er glad for at beboerne nå endelig har fått en skikkelig uteplass å oppholde seg på.

-Dette er noe vi har ønsket oss i mange år, men som det dessverre ikke har vært rom på budsjettet for. I og med at vi ligger et stykke utenfor sentrum hvor det meste jo skjer, så er det desto viktigere at vi kan tilby gode uteplasser.

Rosmo forteller at mottaket har ulike aktivitetsrom innendørs, men at dette ikke kan kompensere for gode utendørs møteplasser.

-Nå kan beboerne gå bort i vinduet for å se om det sitter noen ute som de kanskje kan slå av en prat med. Foreldre med småbarn vil nå få en hyggelig møteplass mens barna leker seg på lekeplassen.

Da mottakssenteret på Sandmoen trengte en uteplass for beboerne trommet Roy M. Danielsen hos Bygger’n på Heimdal sammen en dugnadsgjeng.

Også mottaksleder Tuva Ravn Eggan er glad for støtten fra lokalt næringsliv.

-Det er helt fantastisk at man ønsker å stille opp for andre mennesker på denne måten. Det som var en grå og trist steinhaug er nå blitt en fantastisk flott møteplass. Dette er noe som vil bety mye for beboerne på mottaket, avslutter Eggan.

Trondheim mottakssenter ble etablert i 2008 og driftes av Hero Norge. Mottaket har i dag 225 beboere hvor flertallet er bosatt på Sandmoen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: