Vil ha serveringssted og park på taket av Nordre gate 12

Skal bli et utkikkspunkt og en "attraksjon til glede for hele byens befolkning".

- Annonse -

Det er E.C. Dahls Eiendom AS som nå planlegger en omfattende rehabilitering av Nordre gate 12. Sentrumsgården er oppført i to byggetrinn og ble ferdigstilt i henholdsvis 1956 og 1961.

I rammesøkanden heter det at ett av de overordnede målene med tiltaket er å bidra til et mer attraktivt og levende sentrum.

Noe av det som skal være med på å løfte det som i dag fremstår som et noe slitent bygg, er etableringen av en offentlig tilgjengelig park på taket.

Det planlegges både park og uteservering på taket av Nordre gate 12. (Tegning: HUS arkitekter)

Taket, som vil være tilgjengelig gjennom en egen heis og utvendig trapp, er tenkt å være et utkikkspunkt og en attraksjon «til glede for hele byens befolkning». Taket vil også kunne brukes til arrangementer med plass til opptil 400 mennesker.

I 7. etasje legges det til rette for et serveringssted med «panoramautsikt i alle retninger» og uteservering i den sørlige delen som også henvender seg delvis mot øst og vest.

Videre er planen å «revitalisere» Vaterlandsveita ved å etablere en passasje gjennom selve bygget og ut mot Nordre gate. Samtidig fjernes alle parkeringsplasser i bakgården slik at området vil gi økt tilgjengelighet for gående og syklister.

Vaterlandsveita åpnes mot Nordre gate gjennom en passasje gjennom bygårdens 1. etasje (Tegning: HUS arkitekter)

Og når det gjelder bygårdens 1. etasje så vil flere av dagens butikker være i drift under byggeprosessen.

Både Byantikvaren og Kommunedirektøren stiller seg positiv til prosjektet som man mener vil bidra positivt til Midtbyen.

Saken kommer snart opp til politisk behandling. 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ