-1.8 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

Vil utvide uteserveringen ved Heimdal Cafe Bar

Vil sette opp et glassbygg som også kan benyttes på dager med "trøndervær". Trerekka foran bygården beholdes.

- Annonse -

Det er eier av sentrumsgården i Søbstadvegen 2 som nå ønsker å utvide den overbygde uteserveringen ved Heimdal Cafe Bar.

I følge rammesøkanden som ble sendt inn i midten av september, så ser man for seg et overbygg med heldekkende glass bygget som en vinterhage.

Tilbygget ønskes bygd i isolerende glass slik at uteserveringen også kan benyttes i «trøndervær», noe tiltakshaver mener vil være positivt for folkelivet i Heimdal sentrum.

Videre heter det at glassoverbygget vil gi en «åpen og lys» uteservering på bakkeplan, og at skyvbare glassdører i fasaden vil «viske ut skillet mellom ute og inne«. Konstruksjonens «letthet og åpenhet» vil dessuten la hovedformen på dagens teglbygg «komme til sin rett«.

Slik ser man for seg at den nye uteserveringen ved Søbstadvegen 2 kan bli seende ut. (Tegning: Selberg arkitekter AS)

I søknaden vises det til at man i forkant har hatt dialog med både byantikvaren og byplankontoret. Dette for å komme frem til et forslag man mener vil kunne bidra til at plassen foran sentrumsgården blir et mer «levende og anvendelig byrom«.

I en uttalelse fra byantikvaren heter det at sentrumsgården i Søbstadvegen 2 ikke har  verneverdier knyttet til alder, men at bygningen står fram som et «flott eksempel på postmoderne arkitektur«.

Bygningen har i følge byantikvaren «åpne, aktive og inviterende fasader» som et et viktig bidrag til omgivelsene i Heimdal sentrum.

Videre heter det at trerekka foran sentrumsgården, som ble plantet på 90-tallet, er med på å tilføre noe grønt i et ellers «grått byrom». Man ønsker derfor at trerekka blir stående urørt.

I rammesøkanden går det også frem at man ønsker å fjerne parkeringsplassene foran uteserveringen. Plassen ønskes opparbeidet som gangareal, og deler av området kan også utnyttes til uteservering. Dette i henhold til anbefalinger fra byantikvaren.

Søknaden ligger nå hos byggesakskontoret

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: