-1.8 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

Vil ha slutt på villparkering av bobiler i boligfelt

Skaper problemer for både bydrift, renovasjon, hjemmehjelp og utrykningskjøretøy.

- Annonse -

OPPDATERING: Bygningsrådet valgte i sitt møte den 25. oktober å sende saken tilbake til administrasjonen. Dette da man mente saken var for dårlig utredet.

Beboere i et boligfelt like sør for Heimdal sentrum har i lengre tid klaget til kommunen over langtidsparkerte bobiler og andre større kjøretøy i gatene.

I tillegg til ulemper for beboerne skal villparkeringen også ha ført til utfordringer for både renovasjon, bydrift, hjemmehjelp og utrykningskjøretøy. Dette da veibredden på stedet kun er 5,5 meter.

I følge klagene som har kommet inn til kommunen så skal de langtidsparkerte kjøretøyene i hovedsak tilhøre beboere i området. Det skal ha vært gjort gjentatte forsøk på å få folk til å flytte kjøretøyene uten at dette har ført frem.

Kommunedirektøren foreslår nå en helt ny skiltplan for deler av Heimdalsvegen sør for Heimdal sentrum (Fra kommunens sakspapirer)

Nå tar imidlertid kommunen grep. Kommunedirektøren har utarbeidet en helt ny skiltplan for området som blant annet innebærer at det blir parkering forbudt på dagtid. Dermed kan Trondheim parkering bøtelegge kjøretøyene.

Da den aktuelle sidearmen av Heimdalsvegen er kommunal vei så er det kommunen selv som foreslår hvilken skilting som skal gjelde. Det formelle vedtaket fattes av politiet.

Saken kommer opp i formannskapet tirsdag 25. oktober. I sitt saksfremlegg skriver Kommunedirektøren at den foreslåtte reguleringen vil gi beboerne en mer trafikksikker hverdag samtidig som det sikres bedre fremkommelighet for nødvendige offentlige tjenester.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: