- Annonse -spot_img

Nytt kjørefelt skal løse opp flaskehals i Heimdal sentrum

Trafikken gjennom et av Heimdals mest trafikkerte veikryss vil snart gli lettere

- Annonse -spot_img

Krysset Heimdalsvegen/Ringvålvegen har lenge vært en flaskehals og kilde til irritasjon hos mange bilister i Heimdal sentrum.

Bilister som skal til venstre opp Ringvålvegen må nemlig legge seg et godt stykke ut og til venstre i lyskrysset for at trafikken som skal videre rett frem kan slippe forbi. Når dette ikke skjer kan trafikken lett hope seg opp i rushtiden.

I forbindelse med innføringen av metrobussen i 2019 var det lenge snakk om å utvide krysset slik at bussen lettere skulle komme frem, men disse planene ble lagt på is.

Slik vil det nye krysset se ut (Tegning: Structor)

Nå er imidlertid den etterlengtede utvidelsen i gang.

-Enkelt forklart så vil bilister som skal til venstre opp Ringvålvegen nå få et eget kjørefelt slik at man ikke hindrer bilister som skal videre rett frem. Nye trafikklys vil settes opp slik at de som skal svinge får en egen pil, opplyser anleggsleder Rune Olsen i maskinentreprenøren Brende AS.

En oppmerket trafikkøy vil markere starten på det nye kjørefeltet for de som skal til venstre. Skjønt det nye feltet er det egentlig de som skal rett frem som vil få.

-Ja, det stemmer. Dette feltet vil gå der det tidligere fortauet og rekka med bjørketrær gikk. Et nytt fortau og en ny trerekke vil etableres lenger inn mot stasjonsbygningen, forklarer Olsen.

Bilister som skal svinge av til venstre opp Ringvålvegen vil ligge i feltet der den hvite bilen ligger. Bilister som skal rett frem vil ligge der gravemaskinen på bildet står.

Arbeidet med det nye krysset er i utgangspunktet forventet å pågå ut året.

-Ledningsnettet som lå under fortauet må flyttes før nytt kjørefelt kan etableres. Dette vil ta noe tid. Videre skal nye trafikklys og skilting opp. Som med de fleste prosjekter av denne typen så vil været kunne føre til enkelte forsinkelser, spesielt gjelder dette veimerkingen.

I følge anslag fra Statens vegvesen så kjører det i snitt nærmere 8000 biler daglig mellom krysset som nå utvides, og rundkjøringen ved Kattemskogen 400 meter lenger ned.

Trafikken langs første del av Ringvålvegen opp mot Åsheim skole er beregnet til å ligge på rundt 4-5000 biler i døgnet i snitt.

PS! Utvidelsen av krysset er et såkalt rekkefølgekrav i forbindelse med byggingen av det nye Blomkvartalet like ved. Brende AS utfører arbeidet på vegne av utbygger Trym Bolig 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ