-1.8 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

Butikkeiere fortviler over økt kriminalitet på Heimdal

Nå har politiet invitert næringslivet til en rekke dialogmøter.

- Annonse -

Vold. Tyveri. Narkotika. Politiet har i 2022 sett en økning i antall anmeldte forhold på Heimdal. I løpet årets 10 første måneder har det blitt levert hele 449 anmeldelser.

En av de som bokstavelig talt har opplevd den økte kriminaliteten på kroppen er Brita Ottem ved Narvesen som opplevde å bli slått til av en tyv.

–Det er visse tider på døgnet hvor jeg ikke bare kan ha én person på jobb med tanke på hva som kan skje, forteller Ottem.

Brita Ottem (bildet) driver Narvesen på Heimdal og har opplevd å bli slått på jobb. Hun tør ikke å ha ansatte alene på jobb til utsatte tider på døgnet, da tar hun heller vakten selv.(Foto: Stig O.H. Larssen)

Også ved REMA 1000 har ansatte blitt slått til av tyver. Kjøpmann Tor Osvald Lund anmelder alle forhold men mener det å levere en anmeldelse burde ha vært gjort enklere.

-Det er veldig tungvint slik det er lagt opp i dag. Store deler av arbeidsdagen går bort med venting, sukker Lund som selv har levert rundt 100 anmeldelser.

Marita Løkås ved Spar Heimdal har ofte uønsket besøk innom butikken.

–En butikk som selger ferdigmat og øl er ganske utsatt. Vi prøver imidlertid så langt det er råd å «spille på lag» med de det gjelder for å unngå farlige situasjoner, forteller hun.

Marita Løkås (bildet) ved Spar Heimdal har ofte uønsket besøk innom. –En butikk som selger ferdigmat og øl er ganske utsatt. Vi prøver imidlertid så langt det er råd å spille på lag med de det gjelder. (Foto: Stig O. H. Larssen)

I følge Heimdalsbladet skal flere næringsdrivende på Heimdal i lengre tid vært frustrert over det de mener er manglende innsats fra politiets side.

–Hadde jeg slått naboen min hadde det blitt både blålys, håndjern og varetektsfengsling. Enkelte vaneforbrytere ser ut til fritt å få rusle videre, sier Dag Vidar Hafsås hos Nor Contact.

I følge politiet på Heimdal så kan mye av kriminaliteten det siste året tilskrives en «hard kjerne» på 2-3 personer ved et botilbud for rusavhengige og psykisk ustabile personer.

Politiet har nå fått fengslet to av disse personene, noe som skal ha gitt en «markant nedgang» i antall anmeldte saker.

Etterretningsleder Rune Røddesnes (bildet) kan fortelle om en økning i antall anmeldte forhold på Heimdal. (Foto: Stig O.H. Larssen)

Når det gjelder narkotika så er problemet i følge politiet mer utbredt.

–Det avdekkes nå stadig mer blandingsrus blant ungdom i bydelen. Vi finner hele spekteret fra hasj og ecstasy til kokain. Det konfiskeres kilovis, opplyser etterretningsleder Rune Røddesnes.

For å bedre dialogen rundt hva som kan gjøres med kriminaliteten så har politiet nå invitert næringslivet på Heimdal til en rekke samarbeidsmøter.

-Med et slikt fora vil det være lettere å kunne ta tak i de mange utfordringene, sier stasjonssjef Elisabeth Eldegard Eriksen ved Heimdal politistasjon.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: