Teknogründere med portal for de som trenger hjelp til jul

Vil gjøre det enklere å finne informasjon om hvem som tilbyr ulike former for hjelp til jul.

- Annonse -

Økte priser på mat, strøm og drivstoff gjør at mange nordmenn nå sliter økonomisk. Hos hjelpeorganisasjonene opplever man rekordstor pågang av folk som ber om hjelp.

Nå har teknogründere fra Trondheim laget en egen nettportal som skal gjøre det enklere å finne frem til hvilke organisasjoner og privatpersoner som tilbyr hjelp til jul.

-Svært mange trenger hjelp, og mange har kanskje ikke vært i den situasjonen før. Da er det fort vanskelig å finne ut hvilke muligheter man har. Det problemet prøver vi å løse med denne portalen, forteller Torgeir Klevstuen.

Sammen med fire andre nyutdannede NTNU studenter var han i 2019 med på å starte firmaet Metaito AS. I 2021 fikk selskapet innvilget 1 million kroner i finansiering fra Forskningsrådet.

Skjermdump fra portalen «Gavmild».

Forretningsideen er å hjelpe næringsliv og privatpersoner til å bruke internett mer effektivt. Med verktøyet «Factsplat» kan man enkelt samle inn og organisere informasjon og dele denne med andre.

Det er ikke første gang folkene bak Metaito har gjort det lettere for folk å finne viktig informasjon. Også under pandemien ble det laget en portal hvor man lett kunne finne det man trengte av ulik informasjon.

Når det gjelder den nye julehjelp-portalen så har man i følge Klevstuen vært i kontakt med en rekke hjelpeorganisasjoner.

-Vi har vært i kontakt med både Frelsesarmeen, Røde Kors, Kirkens bymisjon og de ansvarlige bak Facebook-siden «Hjelp til alt i Norge» for å komme frem til de viktigste
ressursene. I tillegg lenkes det til en rekke ressurssider på Facebook, avslutter Klevstuen.

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ