Krever at badetrapp ved Grilstad Marina stenges umiddelbart

Men kommunen har på grunn av stor saksmengde ikke hatt tid til å følge opp Statsforvalterens vedtak.

- Annonse -

Advokat Ingrid Therese Hopsø ved Advokatfirmaet Sjøquist & Hopsø, krever på vegne av flere sameier på Grilstad Marina at bruken av en omdiskutert badetrapp opphører med umiddelbar virkning.

Hopsø viser til Statsforvalteren som i april opphevet kommunens godkjenning av tiltaket.

Statsforvalteren mente oppføringen av en badetrapp i det aktuelle friområdet ville kreve dispensasjon fra det generelle byggeforbudet i strandsonen, noe kommunen på sin side var uenig i.

Advokat Hopsø skriver i en mail til Byggesakskontoret at all den tid tillatelsen som ble gitt fra kommunen var ugyldig, så representerer badetrappen en «ulovlighet«. Det påpekes videre at kommunen på «egen risiko» har oppført tiltaket før klagesaken var avgjort.

Ulovlig

I en mail fra Byggesakskontoret den 28. juni heter det at kommunen er «kjent med at vedtaket er opphevet av Statsforvalteren«, men at man på grunn av «stor saksmengde» så langt ikke har prioritert å sette i gang en ulovlighetsoppfølging.

Statsforvalteren mener denne badetrappen fordrer dispensasjon fra det generelle byggeforbudet i strandsonen. (fra kommunens sakspapirer)

Det var i juli i fjor at Byggesakskontoret gav tillatelse til at det ble oppført en badetrapp ved et kommunalt friområde på Grilstad Marina. Bakgrunnen var at kommunen ønsket å legge forholdene bedre til rette for badende.

Vedtaket ble imidlertid påklaget av Sameiet Havseilervegen Kanalhus, Sameiet Havseilervegen Marina sør, Sameiet Kanalen og Velforeningen Grilstad Marina.

Klagesaken kom opp i Bygningsrådet i desember hvor politikerne vedtok å opprettholde kommunens tidligere vedtak. Saken ble dermed oversendt Statsforvalteren for endelig avgjørelse.

Selv om Statsforvalteren har kommet til at kommunens vedtak er ugyldig vil badetrappen fortsatt kunne benyttes så lenge det ikke er satt i gang noen formell ulovlighetsoppfølging.

LES OGSÅ:

Etablerer ny badeplass på Grilstad Marina

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ