Så mange bruker sykkelhotellene på Heimdal og Tonstad

Ferske tall viser at stadig flere benytter seg av sykkelhotellet ved Heimdal stasjon. På Tonstad er det derimot langt mellom syklistene.

- Annonse -

Etter en noe treg start begynner nå bruken av sykkelhotellet på Heimdal å ta seg opp. I juni hadde man for første gang fullt belegg.

Heimdalsbladet har innhentet tall som viser hvor mange som hver måned har kjøpt abonnement ved de to sykkelhotellene.

Heimdal

I mars 2020 kunne Miljøpakken åpne byens første sykkelhotell i det nye servicebygget til Bane NOR ved Heimdal stasjon. Sykkelhotellet som kostet 3,8 millioner kroner har plass til totalt 50 sykler.

Tall fra Bane NOR, som er de som selger abonnement til sykkelhotellet, viser at bruken har steget jevnt de to siste årene etter en beskjeden start.

Det har vært en jevn økning av solgte abonnementer ved sykkelhotellet på Heimdal (Tall fra Bane NOR)

Mens det i 2021 ble solgt i snitt 13 abonnement i måneden, ble det i fjor solgt i gjennomsnitt abonnement. Så langt i år er snittet 34 abonnement i måneden. I juni var det fullt belegg med 50 solgte abonnement.

Pressevakt i Bane NOR Britt-Johanne Wang presiserer at tallene viser hvor mange personer som har kjøpt abonnement og ikke nødvendigvis hvor mange som har benyttet seg av tilbudet i perioden.

-Når det gjelder faktisk bruk så har vi ikke tall på dette.

Tonstad

I april 2021 åpnet Miljøpakken byens andre sykkelhotell ved Tonstad trafikknutepunkt. Sykkelhotellet som kostet rundt 3 millioner kroner, har i likhet med Heimdal plass til 50 sykler.

Tonstad sykkelhotell (Foto: Hans Atle Kringstad)

Men der sykkelhotellet Heimdal har hatt en jevn økning i bruken, så er situasjonen en helt annen for Tonstad.

Tall fra Trondheim Parkering, som er de som drifter sykkelhotellet, viser at det i juli var det kun 6 parkeringer totalt på hele måneden. Med en dagspris på 10 kroner tilsvarer dette en omsetning på 60 kroner.

Også i februar og april var det skralt med inntekter. Da kunne man notere seg for totalt 8 parkeringer i måneden.

Beste måned så langt i 2023 er juni med 42 parkeringer, noe tilsvarer rundt to syklister per ukedag.

Det er langt mellom syklistene ved Tonstad sykkelhotell (Tall fra Trondheim Parkering)

Avdelingsleder Mats Leonhardsen i Trondheim Parkering tror det er flere årsaker til de dårlige tallene.

-Tonstad trafikknutepunktet ligger i gåavstand for mange av de som bor i området. Dermed vil ikke behovet for å bruke sykkel være like stort. Mange av de som sykler og som jobber i sentrum, sykler gjerne hele veien. Et godt utbygd nett med matebusser gjør nok også sitt til at mange ikke trenger å bruke sykkel for å komme seg til trafikknutepunktet.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ