Historielag vil beholde «Armfeldtvegen» som veinavn

Mener den svenske generalen og hærføreren Carl Gustaf Armfeldt er en del av Trondheims historie.

- Annonse -

Det var i juni at bystyret behandlet et representantforslag fra Geirmund Lykke (KrF) om å endre navnet på vegen som går mellom Hallsteinjordet i Sjetnemarka og John Aas veg på Tiller.

Lykke mente det var feil å kalle opp en veg etter en krigersk general som hadde skapt store lidelser i området, og foreslo at vegen ble oppkalt etter grafikeren og maleren Inger Sitter som ble født i Trondheim.

Geirmund Lykke (KrF) mener det er feil å kalle opp en veg etter en krigersk general.

Bystyret vedtok å sende saken over til kultur-, idretts og friluftslivskomiteen som behandlet den på sitt møte den 14. august. Etter forslag fra Ola Lund Renolen (MDG) valgte komiteen å utsette behandlingen til historielaget som i sin tid foreslo vegnavnet hadde blitt hørt.

I forrige uke kom Heimdal historielag med sitt innspill. Her går man inn for at vegen fortsatt skal hete «Armfeldtvegen».

I notatet heter det at selv om Armfeldt hadde som mål å erobrere Trondheim, så er allikevel generalen en del av byens historie. Man viser samtidig til begrunnelsen som man ga i 2016.

PS! Også i Malvik kommune er det i dag en veg som er oppkalt etter den svenske generalen – nemlig Armfeldts veg på Hundhammeren.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ