Planlegger næring og boliger ved siden av Rosendal Teater

Mye arbeid skal være lagt ned i å tilpasse det nye Rosendalkvartalet til eksisterende strøkskarakter og omkringliggende bebyggelse.

- Annonse -

Det er Levanger-firmaet Berg Eiendom som nå planlegger en større utbygging av Innherredsveien 71. Selskapet kjøpte den historiske tomta i 2022 for 54 millioner kroner.

Dagens bebyggelse består av en YX-stasjon som er planlagt revet. Det var også her det gamle Chokoladehuset med bestyrerinne Inger Opøien i sin tid lå.

Den nye bebyggelsen, som vil går under navnet Rosendalkvartalet, er planlagt med forretningsarealer på bakkeplan og boliger fra 2. etasje og med uteoppholdsareal på taket av næringsarealet.

Fugleperspektiv av kvartalet sett fra nordøst (Illustrasjon: Agraff Arkitektur)

I planforslaget, som er utarbeidet av Agraff Arkitektur, heter det at utforming av bygningskroppen og fasadene er gjort i tett samarbeid med Byantikvaren.

Det skal være lagt vekt på variasjon i fasadene, både langs gata og i høyden, og bruk av materialer og farger med røtter i områdekarakteren.

Videre heter det at Rosendalkvatalet er tegnet etter moderne prinsipper, men innenfor noen viktige historiske rammer.

Dette av antikvariske hensyn til omkringliggende bebyggelse og da man ikke har ønsket å trekke oppmerksomhet vekk fra hverken teateret, kirken eller «det som skjer på gateplan«.

Gateperspektiv fra Innherredsveien krysset mot Anders Buens gate (Illustrasjon: Agraff Arkitektur)

I planforslaget legges det opp til 51 leiligheter fra små 2-roms på 35-40m2 til større 4-roms på 70-90m2. Boligene er planlagt fra andre etasje og oppover, og vil ha fasade både mot gatemiljøet og gårdsrommet.

På bakkeplan er det planlagt en større dagligvarebutikk (REMA 1000) og et spisested med mulighet for uteservering i passasjen mellom Rosendalkvartalet og Rosendal Teater.

I planbeskrivelsen går det frem at geotekniske undersøkelser viser at det er utfordrende grunnforhold med bløt og kvikk leire på mindre deler av området. Utgraving og fundamentering for selve bygget, må derfor gjøres med god kontroll.

Saken ligger nå hos Byggesakskontoret

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ