- Annonse -spot_img

Ny sykkelvei på Tyholt ferdig flere måneder før fristen

-Med den nye sykkelveien langs Tyholtveien har det nå blitt sammenhengende sykkelvei mellom øst og vest i byen, forteller prosjektleder Mari Olden i Trondheim kommune.

- Annonse -spot_img

Etter ett år med anleggsarbeid er nå Tyholtveien igjen åpen og klar til bruk for alle trafikanter.

– I tillegg til at vi har bygget sykkelvei er det også blitt bedre å være fotgjenger med nye brede fortau på begge sider av veien. I tillegg er busstoppene oppgradert med lys og fått universell utforming Ved Cecilie Thoresens veg er det satt opp nytt leskur og tavle med sanntidsinfo, opplyser en fornøyd Olden.

Anleggsarbeidet i Tyholtveien har pågått omtrent et år. I tillegg til alt arbeidet over bakken, er det også gjort viktig arbeid under bakken. Gamle vann- og avløpsrør i Tyholtveien og søndre del av Asbjørnsens gate er byttet ut i tillegg til at det er lagt nye strømkabler.

Olden forteller at Tyholtveien nå har blitt forkjørsvei både for biler og syklister og at fartsgrensen er 40 km/t.

Nye 550 meter med sykkelvei er nå klar til bruk langs Tyholtveien (Foto: Trondheim kommune)

–At det er forkjørsvei også for sykkel er viktig å merke seg for alle som kommer kjørende fra sideveiene. Det er godt skiltet og sykkelveien er merket med rødt dekke i kryssene for å understreke at det også er vikeplikt for syklister, forklarer prosjektlederen.

Ferdig før tiden

Olden forteller at det for noen av de som bor i området har vært slitsomt med sprenginger, mye rot og stengte veier. I tillegg har bussene måtte finne seg ny rute, det har vært dype grøfter og veier og viktige kryss har vært stengt i kortere og lengre tid.

–Vi har prøvd å informere godt og holde god dialog med naboene. I starten av prosjektet var det spesielt tøft for Drivstua gartneri, men løsningen er blitt bra. Butikken er blitt lettere tilgjengelig for myke trafikanter og parkeringsplassen for biler er blitt mer trafikksikker. Vi er også veldig fornøyd med å kunne bli ferdig med prosjektet før snøen kommer – flere måneder før tidsplanen, sier Olden som synes naboene har vært tålmodige.

Prosjektet med ny sykkelvei langs Tyholtveien har vært delt i to. Del 1 mellom Henrik Mathiesens vei og Persaunvegen sto ferdig i 2021, mens del 2 mellom Persaunvegen og Kong Øysteins veg nå er ferdig flere måneder før tiden.

Bakgrunnen for den nye sykkelveien har vært å lage en sikrere skolevei for barna i nærområdet. Med den nye sykkelveien langs Tyholtveien har det nå blitt sammenhengende sykkelvei mellom øst og vest i byen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ