-Viktig med en restriktiv holdning rundt nye avkjørsler

En beboer i John P. Kroglunds veg på Heimdal ønsker ny avkjørsel til eiendommen. Byplankontoret mener alle nye avkjørsler er et potensielt konfliktpunkt og sier nei. Nå kommer klagesaken opp i formannskapet.

- Annonse -

Trondheim kommune har i mange år hatt en restriktiv holdning når det gjelder å godkjenne nye avkjørsler til private eiendommer.

Byplankontoret mener dette er viktig for å kunne fremme trygg fremkommelighet for myke trafikanter, utrykningskjøretøy og øvrig trafikk.

Ny avkjørsel
En beboer i John P. Kroglunds veg på Heimdal etablerte høsten 2022 en ny avkjørsel til egen eiendom uten at tiltaket ble omsøkt.

Dette fikk naboer til å sende en klage til kommunen hvor det het at den nye avkjørselen ville skape «store problemer» for både naboer og kommunen med tanke på snørydding.

Naboer mener den nye avkjørselen delvis har tettet et kommunalt sluk og dermed ført til problemer for når det gjelder å lede bort vann i området. (Fra kommunens sakspapirer)

En kommunal kum skal også ha blitt fylt over noe som skal ha gjort det vanskeligere å lede bort vann.

Naboene mente også at den nye avkjørselen ville kunne skape «farlige situasjoner» da den kom like etter en sving på den offentlige veien.

I en redegjørelse til byggesakskontoret forklarte beboeren at han ikke klarte å svinge ut på offentlig vei uten å måtte svinge og rygge to ganger. Dette da avkjørselen var en «bratt sving».

Utkjøringen var i følge beboeren spesielt kronglete på vinterstid da man ofte satt seg fast i snøen.

Den nye avkjørselen er flere titalls meter bred. (Fra kommunens sakspapirer)

Beboeren mente videre at den nye avkjørselen var mer oversiktlig med tanke på passerende trafikk.

Klagesak
Byplankontoret var enig i at de kunne bli en krapp sving ut av eiendommen hvis det lå mye snø, men minnet om at hver enkelt huseier må måke snø i egen avkjørsel.

Man mente samlet sett at eksisterende avkjørsel hadde «akseptabel brukbarhet» og avslo dermed søknaden om å etablere ny avkjørsel.

I vedtaket ble det vist til at alle avkjørsler representerer et «potensielt konfliktpunkt», og at det er bedre at flere eiendommer deler avkjørsel der dette er mulig.

Beboeren har klaget på avslaget. Klagesaken kommer opp i formannskapet den 9. januar.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ