Lørdag 9. mars blir det dans på lokalet på Folkets Hus

Joda, den gode gamle "Ranheimsdansen" lever fortsatt. Førstkommende lørdag er det "Spællkaran" som spiller opp til dans.

- Annonse -

-Vi snakker stadig med folk på Ranheim som sier at de savner et sted hvor voksne mennesker kan gå ut for å ta seg en dans, men som ikke vet at det allerede finnes et slikt tilbud. Det er noe vi håper å kunne rette på, forteller leder i Ranheimsdansen Kirsten Beate Saksvik.

Bydelsnytt møter Saksvik og Thomas Sandø i duoen «Spællkaran» utenfor Folkets Hus på Ranheim.

Begge ønsker nå å skape litt blest rundt et utelivstilbud de mener har gått under radaren hos mange i bydelen.

-Ikke minst gjelder dette mange av de nyinnflyttede i bydelen. Mange vet ikke at Ranheim har et eget Folkets Hus hvor det skjer mye spennende, forteller Sandø som ser frem til å opptre på Ranheimsdansen sammen med artistkollega Jan Morten Rotvik.

RanheimsDansen 

RanheimsDansen, eller Ranheim Gammeldansforening som det het frem til 2005, ble stiftet i 1959.

-I «gamle dager» kunne folk stå i lange køer for å komme inn på de ulike arrangementene. Det var også stor pågang av folk som ønsket å melde seg inn i foreningen. De senere årene har dessverre oppslutningen vært noe dalende. Pandemien gav oss en solid knekk, forteller Saksvik.

Kirsten Beate Saksvik i Ranheimsdansen og Thomas Sandø i «Spællkaran» håper mange finner veien til Folkets Hus på Ranheim førstkommende lørdag

Men fortsatt kan det møte godt over 100 danseglade på de ulike arrangementene som under juledansen i desember og under dansen i januar.

Saksvik forteller at man i dag har totalt seks fester i året.

-Man trenger ikke være medlem i foreningen for å komme på dansen. Det viktigste er at man liker å svinge seg og treffe nye mennesker. Inngangsbilletten er imidlertid rimeligere om man er medlem.

Spællkaran

Lørdag 9. mars er det altså «Spællkaran» som spiller opp til dans på Folkets Hus.

Både Thomas Sandø og Jan Morten Rotvik har lang fartstid som musikere med plateinnspillinger og utenlandsturnéer siden 70-tallet i Trondheims-bandet «Skyway».

Bandet hadde gjenforening for fulle hus i Olavshallen i både 2018 og 2019, og 50-årsjubileum med opptreden på Rockheim (Pop Clubben) i 2023.

Spællkaran har et rikholdig repertoar med alt fra sving, pop, rock og country til trøndersk og norsk musikk, ballader og litt gammeldans.

Spællkaran har nylig lansert en låt man rett og slett har kalt «Ranheimsdansen» som er å se på YouTube.

-Vi i Spællkaran ønsker å gi honnør og oppmerksomhet til de som i mange år har stått for dette populære arrangementet. Vi ønsker å fortelle folk i Trondheim at Ranheimsdansen i høyeste grad eksisterer. Vi håper mange møter på festene fremover slik at tilbudet kan fortsette i mange år fremover, avslutter Sandø.

ÅRETS FESTER PÅ FOLKETS HUS RANHEIM

  • Lørdag 9.mars 2024 –med Spællkaran
  • Lørdag 13.april 2024 –med Hansen
  • Lørdag 12.oktober 2024
  • Lørdag 16.november 2024
  • Fredag 27.desember 2024

Festene starter kl. 21.00, og slutter 01.00. Aldersgrense 20 år. Inngang kr. 150,- for medlemmer og kr. 250,- for ikke-medlemmer. Salg av varm og kald drikke, snacks og solide karbonadesmørbrød.

HER kan du finne mer informasjon om Ranheimsdansen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ