I dette krysset kommer det en litt annerledes Rema 1000-butikk

En splitter ny Rema 1000-butikk bygges nå i krysset ved Kongsvegen og Smistadvegen. Butikken vil få et arkitektonisk uttrykk som skal harmonere med øvrige bygg i Granåsen.

- Annonse -

Denne uken gav kommunen klarsignal for de innledende gravearbeidene på tomta.

Fra før er en del av myra på tomta blitt byttet ut med overskuddsmasser fra det nye hoppanlegget. Myra er oppranket langs Kongsvegen og er planlagt gjenbrukt.

Den nye Rema-butikken vil være på 1370 m2 og ha 25 utendørs parkeringsplasser.

Den planlagte Rema-butikken ved Granåsen (Tegning: Asplan Viak)

Det som vil skille butikkbygget i Granåsen fra de fleste andre Rema-butikker vil være det arkitektoniske uttrykket – altså hvordan butikken blir seende ut.

En «annerledes» Rema-butikk

Reguleringsplanen og den såkalte formingsveilederen for Granåsen legger nemlig føringer hvordan nye bygg innenfor området Granåsen idrettsanlegg bør se ut.

Dette gjelder både når det kommer til utforming av fasader og tak, og når det gjelder hvilke materialer og farger som kan benyttes.

Store glassflater i fasadene skal gi kontakt mellom inne og ute. Her sette fra Kongsvegen (Tegning: Asplan Viak)

Hoveddelen av det nye butikkbygget vil ha fasader av ubehandlede nordiske treslag slik som arenabygget for langrenn og dommertårnet i hoppbakken.

Store glassflater i fasadene ut mot Kongsvegen og Smistadvegen skal i følge rammesøknaden gi «god kontakt mellom inne og ute».

Videre heter det at der hvor butikkinnredning ligger inn mot glassfasaden så vil disse dels holdes lave, slik at sikt ut og inn kan opprettholdes.

Innredningen vil også dels trekkes noe unna glassfasaden og i tillegg gis en belysning og fargebruk som gjør virkningen utenfra «tiltalende«.

Slakt skrånende takflater skal gi et «bølgende taklandskap«. På de sørvendte takflatene planlegges det solceller, mens de nordvendte takflatene vil grønne takflater (vegetasjon)

Treningssenter 

Opprinnelig var tanken at et nytt 3T treningssenter skulle bygges samtidig med den nye butikken. Dette er imidlertid satt på vent da kommunen har sagt nei til å gi dispensasjon fra antall parkeringsplasser.

Store glassflater i fasadene skal gi kontakt mellom inne og ute. (Tegning: Asplan Viak)

I reguleringsplanen for Idrettsbyen i Granåsen heter det at det maksimalt skal være 400 parkeringsplasser.

På delfeltet sør for Smistadvegen, hvor den nye Rema-butikken og det planlagte treningssenteret vil ligge, skal det kun være 50 p-plasser.

Utbygger mener dette er for lite for å kunne drive et treningssenter i Granåsen og har søkt om å få øke antallet p-plasser til 130.

Den nye Rema-butikken vil ligge i krysset Kongsvegen og Smistadvegen.

Det vises til at hovedparkeringsplassen nord for den nye fotballhallen mest sannsynlig ikke vil kunne romme like mange biler som først antatt.

Bygningsrådet avslo i slutten av april søknaden om dispensasjon og saken er nå oversendt Statsforvalteren.

Tiltakshaver er selskapet Rehn Granåsen AS som eies av Reitan Eiendom (50%) og NHP Eiendom (50%). Ansvarlig søker er HD Plan & Arkitektur AS.

1 kommentar

  1. Makan til dustekommune Trondheim er blitt. Her skal det byråkratiske smakspolitiet diktere riktig arkitektur igjen. I tillegg legger de en begrensning på 25 parkeringsplasser for at kunder skal kjøre buss ut i ødemarken. Det blir en rask konkurs altså.
    Her hvor vi bor på Lade er vi pålagt å dyrke insekter. For å prioritere insekter er det lagt ned forbud mot å klippe gress på friarealene som unger og voksne kunne benyttet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ