SKÅL for «nye» Ringve!

VICTORIASALEN: Ennå er det tomt i glassene, men i mai vil de ansatte ved Ringve Museum skåle for åpningen av det nye tilbygget ved Ringve. F.v. Nils Todal (tekniker), Ingrid Dyrnes (informasjonsleder) og Tor Marschhäuser (driftsleder).

I mai åpner nybygget ved Norges nasjonale museum for musikk og musikkinstrumenter på Lade.

– Hovedutfordringen har vært å få det nye tilbygget å harmonere samt underordne seg resten av bygningsmassen, forteller informasjonsleder ved Ringve Museum, Ingrid Dyrnes.

Det nye tilbygget har en grunnflate på 500m2 og vil ha én etasje over og én etasje under jorden. Tilbygget skal gi plass til skiftende musikk utstillinger.

– Åpningsutstillingen vil være «Janitsjarmusikk fra Tyrkia til Trøndelag» hvor vi ønsker å vise hvordan musikken vandrer over landegrensene. I den forbindelse vil vi invitere flere korps til å delta, opplyser Dyrnes.

NYBYGGET: Det nye tilbygget ved Ringve Museum vil ha en grunnflate på 500m2. Det vil være én etasje under og én etasje over jorden.

Storstilt åpning

Selv om den eksakte datoen ennå ikke er fastsatt, tar Ringve sikte på å åpne nybygget for publikum i løpet av mai.

– Den offisielle åpningen vil skje rundt grunnlovsdagen, men det er først i juni at vi virkelig vil slå på stortromma. Da innviterer vi til storstilt familiedag med en rekke aktiviteter både inne og ute, forteller Dyrnes.

For det er familiearrangementer «Nye» Ringve nå ønsker å satse stort på.

– Vi ønsker å gjøre Ringve tilgjengelig, og ikke minst interessant, for alle aldersgrupper. Derfor vil familiearrangement være en viktig del av vårt program.

Når Ringve om et par måneders tid åpner dørene vil det også være første gang i museets historie at man vil holde åpent året rundt.

– Vi har tidligere hatt en rekke arrangementer på søndagene. Nå ønsker vi å se om publikum ønsker å bruke museet også ellers i uken, forteller Dyrnes.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.