Det er onsdag og klart for den ukentlige bingosendingen i regi av TV Risvollan. I første etasje i høyblokka er det hektisk aktivitet. Selv om det meste etter hvert har blitt rutine er det allikevel en viss spenning å spore.
-Det rent tekniske har vi god kontroll på, men det er jo en livesending så da kan det meste skje, forteller Kjell Kjærstad (62) som siden 1996 har vært redaktør for tv-kanalen til Norges største frittstående borettslag.
Noen direktesendte tabber har det ifølge redaktøren vært lite av.
-Nei, ukontrollerte latterkuler og den slags har vi heldigvis vært forskånet for.

trikse som de vil. Seg selv pynter de allikevel ikke på. – Nei, vi trenger da ikke det, ler Atle Anker Ruud.
Bingovert Atle Anker Ruud (67) husker imidlertid en episode.
-Jeg hadde tatt på meg en knallgrønn genser. Plutselig kom det inn telefoner fra bekymrede TV seere som kunne fortelle at hodet mitt hang i løse lufta. Vi skjønte raskt tegninga. Genseren gikk i ett med vår grønne «blue-screen» og gjorde derfor at overkroppen min ble usynlig, ler Anker Ruud.
For det er «blue-screenen» som gjør at bingostudioet ser helt annerledes ut på TV enn det gjør i virkeligheten.
-Mange blir overrasket når man får sett hvordan studioet egentlig ser ut. I teknikken har vi muligheten til å legge på alle mulige effekter. Ønsker vi et interiør bestående av mørk mahogni og fasettslipt glass får vi det ved et lite tastetrykk, forklarer Kjærstad.
Men verken Kjærstad eller Anker Ruud har vært inne på tanken om å «pynte» litt på seg selv.
-Menn i sin beste alder trenger ikke det.

Etter 5 år med kun enkle informasjons plakater startet TV Risvollan i 1996 opp med ordinære sendinger.
-De første sendingene gikk fra leiligheten min lenger opp i høyblokka. Mye ble tatt på sparket ogteknikken var en helt annen, men vi kom i mål også den gang, forteller Kjærstad som på ingen måte er ukjent med kreative løsninger.
-På midten av 80-tallet kjørte vi rundt i byen med en enkel radioantenne på biltaket og hadde sending fra baksetet. Piratradio var like artig som det var ulovlig. Selv med en høyst irregulær sendeplan og ikke minst skrale mottakerforhold manglet vi ikke lyttere.
Etter hvert kom Kjærstads media engasjement inn i mer ordnede former.
-Arbeiderbevegelsen var ganske aktiv på nærradiofronten på 80-tallet. Etableringen av A-radioen i Trondheim var et friskt pust i så måte.

A-radioen gikk etter hvert overende og ble erstattet av Radio Midt Norge. Det var også her Kjærstad traff kollega Anker Ruud.
TV Risvollan har i dag startet opp med prøvesendinger på nett.Kjærstad håper det kan bli et permanent tilbud, men sier det ikke er aktuelt å forandre kanalens profil.
-TV Risvollan eies av borettslaget og skal først og fremst være til et tilbud for beboerne her på Risvollan. Mye av det lokale stoffet vi produserer kan allikevel være av interesse for folk i andre bydeler.Sendinger på nett er også en fin måte å nå personer som har flyttet fra Risvollan, men som ønsker å følge med på hva som skjer i området.