Idrettstalenter i Trondheim velger privatskole

De busser gjerne en halvtime ekstra for å komme seg på skolen. Nå ønsker rektor ved Nidaros Idrettsungdomsskole på Østre Rosten, Jostein Iversen, å utvide det populære skoletilbudet.

- Annonse -

-Selv om det fortsatt er en overvekt av elever fra nære bydeler, har vi de siste årene sett en stadig større pågang fra Strinda-siden av byen. Derfor ser vi nå på muligheten for å starte opp med en tilsvarende skole på Lade.

For i følge Iversen er det rift om elevplassene.

-Når jeg hører om elever som sitter hjemme og gråter fordi de ikke fikk plass synes jeg det er veldig trist. De som søker er motiverte og har tatt et klart valg om hva de ønsker å få ut av skolegangen. Derfor skulle vi gjerne tatt i mot flere.

Iversen forteller at man i tillegg til en fremtidig skole på Lade også har planer for dagens skole på Østre Rosten. Han mener imidlertid at en større økning i elevkapasiteten ikke nødvendigvis er veien å gå.

-Blir skolen for stor er det lett for at man mister hverandre av syne. I dag er vi 150 elever og en stab på 15. Det føler vi fungere bra både undervisningsmessig og for samholdet og miljøet ved skolen.

For skolegründeren er klar på hva han mener har vært skolens suksessoppskrift.

-Jeg pleier å si at vi jobber i en serviceinstitusjon. Vi er her for elevene og ikke omvendt. Med en riktig størrelse på skolen, «gammeldags» klasseromsundervisning, motiverte lærere og ikke minst en nulltolleranse når det gjelder mobbing har vi klart å skape et godt og solid læringsmiljø for byens idrettsungdom, forklarer Iversen.

VIL UTVIDE: I 2005 startet Jostein Iversen sammen med sin bror Jan Martin Iversen Nidaros Idrettsungdomsskole på Østre Rosten. Nå ønsker man å etablere seg også på Byåsen og på Lade.
VIL UTVIDE: I 2005 startet Jostein Iversen sammen med sin bror Jan Martin Iversen Nidaros Idrettsungdomsskole på Østre Rosten. Nå ønsker man å etablere seg også på Byåsen og på Lade.

Samhold

Anna Kolby Sonstad (15) fra Nidarvoll går siste året ved Nidaros Idrettsungdomsskole. Hun er glad for at skolen slår hardt ned på bråk og uro.

-På de tre årene jeg har gått her har jeg ikke hørt om et eneste tilfelle av mobbing. Det gir en trygghet som gjør det lettere å kunne prestere.

Kristina Rønne (13) fra Othilienborg begynte i 8. trinn i høst og var spent på hvordan skolehverdagen skulle bli da alle hennes tidligere klassekamerater valgte ungdomsskolen i nærmiljøet.

-Turer og sosiale arrangement utenfor skoletiden har vært med på å skape et godt samhold, også på tvers av de forskjellige trinnene.

Pilotprosjekt

I høst startet Nidaros Idrettsungdomskole et pilotprosjekt sammen med Rosenborg Ballklubb. 25 elever fra skolen får én gang i uka kyndig treningsveiledning i basis fotballferdigheter.

Magnus Væhre (15) fra Ranheim er en av de som får kjørt seg på Lerkendal.

-Kjempeartig og ikke minst veldig lærerikt, forteller unggutten som tar sikte på en jusutdannelse ved siden av fotballen.

Iversen sier det for skolen er viktig å tenke nytt.

-Statistikk viser at motivasjonskurven for norske skoleelever daler gjennom trinnene på ungdomsskolen. Å flytte undervisningen ut av klasserommet og gymsalen samt å spille på lag med eksterne ressurser har vist seg å gi gode resultater.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ