7.6 C
Trondheim
onsdag, oktober 20, 2021
- Annonse -spot_img

Musikalsk feståpning av bygdas nye storstue

Det nye skoleanlegget på Byneset har skapt begeistring hos mer enn bare elever og ansatte.

- Annonse -

-Et løft for hele Byneset, sier en entusiastisk Roar Wik.

Nå har den lokale kulturprofilen og tidligere operasanger som i 1996 flyttet tilbake til Byneset etter 15 år i utlandet, vært initiativtaker til en festkonsert.. Forrige gang vi gjorde noe liknende var i 2005 hvor den nye bynessangen ble kåret, men det var i telt.

-Den nye aulaen ved Spongdal skole vil bety enormt mye for det lokale musikklivet. Ikke bare for utøverne selv, men også for publikum som nå vil få en helt annen opplevelse og utbytte av konserter og andre arrangement. Det har blitt gjort en stor bygdedugnad i ulike komiteer  i  to år nå  for å få dette til.

Festkonsert

Festkonsertene den 25. oktober er kalt «Messingsong» og er skrevet av den norske komponisten og musikeren Henning Sommerro.

Det nyskrevne verket har tatt utgangspunkt i diktet med samme navn skrevet av den utflyttede bynesingen Thorleif Andersen.

. Ikke mindre enn 260 lokale aktører, profesjonelle og amatører, spellmannslag, kor og korps fra Leinstrand og Byneset går sammen og gir to konserter i bygdas nye musikalske storstue, Bynesaulaen

Solister er Randi Stene, Harald Bjørkøy og Øystein Baadsvik. Resitør er Jakob Margido Esp.

Selv om det altså er hele 260 aktører som vil delta under festkonserten, forteller Wik at han gjerne skulle hatt med flere fra musikkbygda Byneset, men at det rett og slett ikke var plass denne gangen.

-Aulaen har en kapasitet på 450. For at vi skulle ha plass til nok publikum måtte vi dessverre sette et tak på antall aktører.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

PÅ FORSIDEN NÅ

LES OGSÅ

- Annonse -

Siste saker:

ANNONSE: