-1.9 C
Trondheim
torsdag, januar 20, 2022
- Annonse -

Nypvang skole til topps i stor miljøkonkurranse

- Annonse -

Hvert år går 1300 tonn brukte batterier rett i søpla istedenfor å bli sendt til gjenvinning. De siste årene har barnas egen miljøvernorganisasjon Miljøagentene utfordret landets 4. klassinger til en storstilt batterijakt.

I perioden 5. til 25. mars samlet 534 påmeldte skoler inn hele 80 tonn brukte batterier.

Suverent best i byen og i fylket ble Nypvang skole som i år deltok for aller første gang. Med 2183 kilo innsamlede batterier ble skolen på Leinstrand også den fjerde beste i landet.

Kontaktlærer Svanaug Fallan som i begynnelsen av konkurransen la ut en liten melding på Facebook kan fortelle at hele bygda etter hvert stod på for skolen.

-Engasjementet har vært helt utrolig! Både elever og foreldre har gjort en kjempeinnsats. Én mor la for eksempel ut annonse på Finn og vi har også fått batterier tilkjørt skolen med taxi!.

Nypvang skole er en såkalt «Grønt Flagg» skole. Det vil si at skolen har fokus på miljøet gjennom hele skoleåret.

-Hver uke har vi en egen miljølekse på ukeplanen. Før påske laget elevene en egen påskekrim rundt Batterijakten og i mai skal vi på Heggstadmoen på omvisning.

Under Batterijakten i mars hadde fjerdeklassingene ekstra fokus på det å gjenvinne batterier. Også i matematikktimene ble batterier brukt i forbindelse med veiing.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ