Nå blomstrer det på Leinstrand igjen!

NY GIV PÅ HAGESENTERET PÅ NYPAN: Hammer Planteskole og Hagesenter har tatt over driften av hagesenteret på Leinstrand.

Av Jan Vestre

Det er Stjørdalsfirmaet Hammer Planteskole og Hagesenter som nå har åpnet avdeling i det gamle hagesenteret på Leinstrand.

Hammer

Hammer Planteskole og Hagesenter ble startet i 1955. Produksjonen den gang bestod for det meste av okulering av roser på friland. I dag kan hagesenteret imidlertid vise til Trøndelags største planteutvalg med over 80 000 egenproduserte planter på lager.

Hammer lager i dag også sine egne stauder og sommerblomster.

Nypan

Det har vært drevet hagesenter på Nypan siden 1960, men i høst stengte Ladesletta gartneri, som gikk inn som eiere i 2000, dørene til sin avdeling på Leinstrand.

tips001

Nå satses det altså på ny drift i lokalene. Daglig leder av hagesenteret på Nypan er Magne Riseth.

Riseth vokste opp på foreldrenes gartneri på Melhus og fikk tidlig sansen for gartnerivirksomhet og hageblomster. Da gartneriet ble lagt ned for noen år siden begynte han i Trondheim Bydrift før han ved påsketider fikk tilbudet om å begynne hos Hammer Hagesenter.

Fagkunnskap

Riseth forteller at Hammer Hagesenter har flere fortrinn i et marked som domineres av de store kjedene.

-Vi har flere gartnere og fagfolk som kan bistå kundene. Samtidig kan vi tilby en rekke egenproduserte trær og planter. Disse er mer hardføre enn de som er importert, forklarer Riseth som legger til at de ligger på samme prisnivå som de større aktørene.


Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.