-1.9 C
Trondheim
torsdag, januar 20, 2022
- Annonse -

Nå blomstrer det på Leinstrand igjen

Nye eiere har tatt over driften av hagesenteret på Nypan.

- Annonse -

Det er Stjørdalsfirmaet Hammer Planteskole og Hagesenter som nå har åpnet avdeling i det gamle hagesenteret på Leinstrand.

Hammer Planteskole og Hagesenter ble startet i 1955. Produksjonen den gang bestod for det meste av okulering av roser på friland. I dag kan hagesenteret imidlertid vise til Trøndelags største planteutvalg med over 80 000 egenproduserte planter på lager.

Hammer lager i dag også sine egne stauder og sommerblomster.

Det har vært drevet hagesenter på Nypan siden 1960, men i høst stengte Ladesletta gartneri, som gikk inn som eiere i 2000, dørene til sin avdeling på Leinstrand.

tips001

Nå satses det altså på ny drift i lokalene. Daglig leder av hagesenteret på Nypan er Magne Riseth.

Riseth vokste opp på foreldrenes gartneri på Melhus og fikk tidlig sansen for gartnerivirksomhet og hageblomster. Da gartneriet ble lagt ned for noen år siden begynte han i Trondheim Bydrift før han ved påsketider fikk tilbudet om å begynne hos Hammer Hagesenter.

Riseth forteller at Hammer Hagesenter har flere fortrinn i et marked som domineres av de store kjedene.

-Vi har flere gartnere og fagfolk som kan bistå kundene. Samtidig kan vi tilby en rekke egenproduserte trær og planter. Disse er mer hardføre enn de som er importert, forklarer Riseth som legger til at de ligger på samme prisnivå som de større aktørene.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ