2 C
Trondheim
fredag, januar 21, 2022
- Annonse -

Skøyteglede i klubb med stolte tradisjoner

Leinstrand skøyter satser på både bredde og topp

- Annonse -

Med flere NM-titler og sterke plasseringer i VM var Grunde Njøs (48) på 90- og begynnelsen av 2000-tallet en av Norges beste sprintere. I dag trener han de yngste skøyteløperne i Leinstrand IL. Han er glad for at skøytesporten fortsatt ser ut til å fenge.

-Det er viktigste er at de unge rekruttene skal ha det artig ut på isen. Varierte og lekbetonte treninger er med på å skape mestringsfølelse på isen. Det igjen er med på å legge forholdene til rette for unge talenter som ønsker å hevde seg både nasjonalt og internasjonalt.

For Njøs som i helgen var med på å heie frem klubbens yngste på Leangen kunstis, ser en klar sammenheng mellom bredde- og toppidretten.

JUNIORLØPERE PÅ HAMAR: I helgen var Leinstrand ILs juniorløpere på Hamar i forbindelse med Odalsskøyta 2015 i Vikingskipet. F.v.: Martin Vårvik Nordheim, Ingvar Storler, Ane By Farstad, Johanne Ekren, Carina Jagtøyen og Ingeborg Storler

-Blant junior og seniorløpere har vi en sammensveiset gruppe som drar nytte av hverandres kvaliteter. De jobber sammen med mål om å dra hverandre opp.

Flere av junior- og seniorløperne i Leinstrand IL har de siste årene blitt landsmestere i sine klasser og deltatt på flere ungdomslandskamper.

Et par av løperne har også deltatt i junior World Cup.

Leinstrand Idrettslag er opp gjennom årene kanskje mest kjent for sine mange gode skøyteløpere. Blant annet Frode Rønning som startet sin karriere i Leinstrand IL og som gjennom mange sesonger var en av verdens beste skøytesprintere.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ