-Vi ligger i rute. Nå venter vi på å bli tilkoblet kloakk og strømnettet, forteller daglig leder John Petter Udness i firmaet Vinsjan AS.
Sammen med Thomas Hammeren han han de tre siste årene jobbet for å få i stand et sesongbasert serveringsted ved det gamle kaianlegget ved byens mest populære turområde.
Utfordringene har vært mange, men Udness som til daglig jobber som regionsjef for Coca Cola Enterprises har stor tro på prosjektet.

–Østmarkneset er byens skjulte perle. Området er rikt på historie og ligger idyllisk til ved fjorden med god utsikt til Munkholmen. Her er det mange muligheter. Vi satser på en sesongbasert uteservering hvor båtfolk, turgåere og folk i området kan få seg en matbit og noe å drikke på en varm sommerdag.
En annen ting som gjenstår er formalitetene rundt skjenkebevillingen.
-Det eneste vi venter på er en såkalt ferdigattest fra Byggesakskontoret. Alt det andre er i boks, forklarer Udness som håper kommunen vil ferdigbehandle saken før sommeren.
-Det ligger i kortene at vi ikke kan åpne stedet før vi dette er i orden.
Udness mener et serveringssted vil føre til en oppgradering av hele området.

-Området ved tyskerkaia har i mange år vært preget av forfall. Senest i forrige uke fjernet vi et søppelberg ved de gamle jernbanerillene. Her lå det litt av hvert for å si det mildt.
I fjor ble også restaurantprosjektet, som er et samarbeidsprosjekt med Trondheim kommune, også nedtagget av deltagere av en fest ved de gamle bunkersene.
Bunkersene ved tyskerkaia er nå forseglet. Det er Udness glad for.
-Her har det nok foregått litt av hvert. At kommunen nå har stengt av bunkersene er positivt.
Den ene av bunkersene har imidlertid arkitektstudenter fått boltre seg i og planen er at det her skal komme en sauna.