Sarah (39) fra Lade kunne brent inne: – Vi er glad for at du lever mamma!

Oppfordrer alle til å sjekke røykvarsleren før jul

- Annonse -

-Det er ganske ekkelt å tenke på at mamma faktisk kunne brent inne om det ikke var for røykvarsleren, forteller Amalie.

Det var i 4-tiden natt til mandag at Sarah Føreland fra Lade plutselig våknet av en høy uling.

-Jeg var ganske fortumlet men skjønte raskt at det måtte være røykvarsleren. Jeg kom meg ut av senga og løp inn i stua hvor jeg ble møtt av en vegg med røyk. Det var ganske så uvirkelig det hele, både den forferdelige lukta av smeltet plast og synet av at det brant på stuegulvet.

FIKK SEG EN STØKK: Mamma Sarah viser her datteren Amalie (17) hvor brannen startet. Victor (11) i bakgrunnen.

Men Førland holdt hodet kaldt. 39-åringen som de siste årene har jobbet som aksjonsleder i Trondheim for TV-aksjonen på NRK fjernet raskt batteriene fra den ulende røykvarsleren før hun hentet et par grytekluter på kjøkkenet og bar ovnen ut på verandaen.

Føreland ringte så brannvesenet som raskt var til stede i blokkleiligheten i Harry Borthens vei sammen med politiet. Da hadde Føreland allerede selv fått slukket brannen og åpnet alle vinduer for å lufte ut.

-Da brannvesenet og politiet så oljeradiatoren sa de at jeg hadde vært heldig. Hadde jeg våknet noen minutter senere kunne oljen tatt fyr og leiligheten vært overtent.

Føreland er glad for at barna slapp å oppleve hendelsen natt til mandag.

-Når man våkner midt på natta med leiligheten fult av røyk og en ulende brannvarsler så er det en opplevelse som kan sette dype spor.

Føreland takker røykvarsleren for at det hele endte godt.

SJEKK BRANNVARSLEREN: Sarah Føreland (39) fra Lade og barna Amalie (17) og Victor (11) ber alle sjekke røykvarsleren før jul.

-1.desember er det røykvarslerens dag og jeg har gjort det til en tradisjon å bytte batteri og sjekke brannalarmene mine hvert år på denne datoen. Det er noe jeg i dag er utrolig glad for at jeg har gjort. Selv om jeg der og da holdt hodet kaldt tenker jeg allikevel på hvor galt det kunne ha gått om jeg ikke hadde våknet.

Reaksjoner

De følelsesmessige reaksjonene kom først dagen etterpå forteller Føreland.

-Å dra tilbake til leiligheten og se skadene og samtidig vite at det kunne ha gått så mye verre gjør meg skremt og jeg kjenner på frykten. En naturlig reaksjon etter en slik opplevelse. Barna er preget av hendelsen, men nå har vi fokus på at det gikk så bra som det gjorde og at hjemmet kommer til å bli som før.

Bare timer etter brannen la Føreland ut en melding på Facebook om det som hadde skjedd. Og støtten fra venner og bekjente kom raskt.

-Støtten vi har fått fra familie, gode venner og naboer er overveldende. Jeg blir rørt over all omtanken. Det er alt fra tilbud om bidrag til vasking, julebakst og invitasjoner til middager eller rett og slett en god stol og en kopp te, hjemme hos gode mennesker.

Men selv om Føreland står midt oppi en brannskadet leilighet skal hun allikevel være med å arrangere julaften for enslige på Saupstad.

SOT OVER HELE LEILIGHETEN: Sarah Fløreland (39) får ikke helt den jula hun hadde sett for seg. Til tross for dramaet på hjemmebane vil hun arrangere jul for enslige på Saupstad

-Julen setter et ekstra fokus på kjærlighet, trygghet, omsorg og nærvær -de usynlige gavene. For mange er julen en tung tid. Jeg skal for andre gang i år være med å skape en forhåpentligvis hyggelig kveld for noen av dem som er alene denne dagen. På julaften skal jeg være en hjertevenn i Storstua/ Bydelskafeen på Saupstad. Det ser jeg frem til.

Oppfordringen fra Føreland i den travle julestria er klar – sjekk brannvarsleren.

-Brann og branntilløp er blant mine verste mareritt. Jeg var heldig denne morgenen, men det var en skremmende opplevelse jeg ikke unner noen. Mange av oss vil ha det trivelig til jul. Vi pynter opp med julebelysning, julepynt og julelys. Det skal vi gjøre, men vær så snill å sjekk røykvarsleren og at den fungerer som den skal og ta alle forhåndsregler for å unngå brann eller branntilløp.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ