Nå vil Gråkallen Skipark rydde opp i svinestien

Bydelsnytt.no og Trondheim24.no skrev i forrige uke om det populære turområdet ved Gråkallen som ble skjemmet av ildpåsettelse, knuste ruter og søppel.

- Annonse -

Etter at Trondheim24 la ut saken på sine Facebook sider har Ingar August Hynne som er medlem av prosjekteringsgruppa for Gråkallen Vinterpark sagt at selskapet nå er villig til å rydde opp.

Turområde skjemmes av knuste ruter og tomme ølbokser

Konkurs førte til forfall

Den gamle dommertribunen ved Freestylehoppet i Gråkallbakken, samt dommerbua i bunnen av freestyle-kulebakken, er begge bygget av Trondheim Freestyleklubb.

-Dessverre gikk klubben konkurs for ca 15 år siden og ingen har påtatt seg ansvaret med å fjerne disse raserte byggene, forteller Hynne.

EN SVINESTI: Det gamle skianlegget ved Gråkallen preges i dag av tomme ølbokser, knuste ruter og ildspåsettelse.

 

Vil rydde opp

I sin Facebook kommentar til Trondheim 24 forteller Hynne følgende:

–Gråkallen Vinterpark AS har sagt seg villig til å rydde opp og beplante området ved Vintervannskleiva og Freestylebakken i samband med at alpinanlegget planlegges flyttet til LitjGråkallen/Nordrenna. Dette har bystyret gått med på, og gitt dispensasjon fra rekkefølgekravet om å bygge gang- og sykkelvei langs Fjellseterveien. Denne dispensasjonen er anket inn til Fylkesmannen av Naturvernforbundet for «lovlighetskontroll», og en avgjørelse derfra er ventet i høst.

Byggestart neste år

–Rådmannen er enig med bystyreflertallet, og har nå godkjent reguleringsplanen uten gang- og sykkelvei. Forhåpentligvis kan byggearbeidene starte neste år, og Vinterparken vil da fjerne de to omtalte raserte byggene, samt det gamle Gråkalltrekket og flomlysene, forteller Hynne.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ