-1.8 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

Vellykket «Kattemdag» med Erna på besøk

En opplagt statsminister kastet glans over "Kattemdagen"

- Annonse -

SE ALLE BILDENE NEDERST I ARTIKKELEN!

-Vi har tro på Norge og vi har tro på frivilligheten. Uten den stopper Norge. Derfor er det ekstra flott å kunne få dele ut ikke bare én, men to frivilligpriser, sa en opplagt statsminister da hun lørdag gjestet den tradisjonelle bydelsfestivalen på Kattem.

I år gikk prisen «Årets frivillig» til Astrid Winther og Bjørn Jonassen som fikk utdelt hver sin blomsterbukett av Erna Solberg.

ÅRETS FRIVILLIG: Statsminister Erna Solberg delte ut prisen «Årets frivillig 2017» til Astrid Winther og Bjørn Jonassen.

Populær 

Solberg som kom direkte fra et valgkamp-arrangement og skolebesøk i Stjørdal tok seg god tid til å småsnakke både med publikum og utstillere etter utdelingen av frivilligprisen.

Statsministeren hadde med seg flere partikolleger, blant annet kulturminister Linda Hofstad Helleland, stortingsrepresentant Frank Jenssen og 2. kandidat for Sør Trøndelag Høyre Mari Holm Lønseth.

Men det var Solberg som fikk det meste av oppmerksomheten. Både store og små ville gjerne bli avbildet sammen med statsministeren.

Men innimellom de mange blå Høyre-ballongene var det også en del røde AP-ballonger.

-Vi kan jo ikke overlate scenen helt til Høyre, smilte Siw Fjørtoft, Sidsel Trønsdal og Sissel Robbins som delte ut både roser og ballonger fra Arbeiderpartiets stand.

RØD BYDEL: Kattem tilhører Åsheim valgkrets og ved forrige kommunevalg fikk Arbeiderpartiet alene over 50% av stemmene. Under Kattemdagen ble det delt ut både roser og ballonger. F.v.: Siw Fjørtoft, Sidsel Trønsdal og Sissel Robbins

Utstillere

Men det var ikke bare politikerne som smilte om kapp med sola på Kattem denne dagen. Også de mange utstillerne under bydelsfestivalen hadde grunn til å være fornøyd.

-Akkurat hvor mange som har vært innom vet vi ikke, men det har vært fullt kjør absolutt hele dagen, fortalte en fornøyd daglig leder av Kattem frivilligsentral, Gunn Kristin Nilsen.

Og for de mange hundre som denne dagen hadde tatt turen til området bak Prix kunne man få med seg både lokal kunst og håndverk.

Ved inngangen stod fire blide damer og solgte hjemmestrikkede luer i mange fasonger, farger og størrelser.

-Hver torsdag er vi innom strikkeklubben på frivillighetssentralen. Det vi strikker pleier vi å selge her på Kattemdagen og på julemessa, kunne Hilde Bekken fortelle.

STRIKKEGLADE JENTER: Hver torsdag er Linda Trøan, Malin Trøan Tove Bekken og Hilde Bekken innom strikkeklubben på Kattem frivilligsentral. Lørdag solgte de luer i mange fasonger, farger og størrelser.

Aktiviteter

Tradisjonen tro var det også i år en rekke aktiviteter for små og store barn. Klatregruppa til Kattem IL arrangerte bruskasse-klatring, Pinsemenigheten stod for hoppeslott og ballongfigurer, Stall Øysand lot barna få ri på ponnier mens representanter fra frivilligsentralen hadde ansiktsmaling og neglelakkering.

POPULÆR PONNY: Det var lang kø av forventningsfulle barn som gjerne ville ri på ponniene som Stall Øysand hadde med på Kattemdagen.

TRYKK PÅ BILDET FOR STØRRE UTGAVE:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: