Ingen generasjonskløft på Nypantunet

Elever fra Nypvang og beboere på Nypantunet  fant raskt tonen under en noe annerledes aktivitetsdag på sykehjemmet.

- Annonse -

Syv jenter fra 6. trinn ved Nypvang skole var denne uken invitert av Leinstrand og Byneset Nærmiljøsentral til å arrangere aktivitetsdag på Nypantunet sykehjem.

En aktivitetsdag som skulle vise seg å bli ganske så fartfylt.

-Det er sjeldent det går så fort her i gangene, men så er heller ikke hver dag det blir arrangert rullestol-slalom og bowling, smilte miljøarbeider Egil Ryen Moe.

AKTIVITETSDAG PÅ NYPANTUNET: Jostein (82), Erna (99), Solbjørg (99) og Marie (88) satt stor pris på besøket fra Nypvang skole. F.v.: Tuva, Kitty, Lina, Celina, Selma, Ingeborg og Karoline.

Humør

Smile gjorde også beboerne ved sykehjemmet som satt stor pris på å få besøk fra Nypvang skole.

-Det er veldig artig at de unge har lyst til å komme hit for å se hvordan vi «gamlingene» har det. Vi eldre kan lære litt om hvordan det er å være ung i dag og forhåpentligvis kan de unge lære litt av oss også, fortalte en av beboerne.

Og skal vi tro elevene selv lærte de flere ting om hvordan bygdas eldre har det.

-Vi trodde kanskje at alle rommene så helt like ut, men dem får faktisk lov til å ha sine egne ting der og pynte med bilder og slikt, forklarte Selma (11) og Ingeborg (11).

-Og så kan dem ha TV og høre på musikk. Dem trenger ikke bare å sitte der, la Kitty (11) til.

En av beboerne som viste elevene hvordan de bodde var Marie (88)

-Kjempehyggelig med besøk. Veldig artig at de var så opptatt av hvordan vi har det.

INGEN GENERASJONSKLØFT: Elever fra Nypvang skole fant tonen med beboere på Nypantunet sykehjem. Her sammen med Marie (88).

Nærmiljøsentral

Leinstrand og Byneset Nærmiljøsentral er en del av Kattem Frivilligsentral og ble åpnet april.

-Prosjektet har ett års varighet og skal kartlegge hvilket behov som finnes på denne kanten av byen. Vårt mål er å bli et samlingspunkt hvor folk kan møtes, stifte bekjentskap og utveksle idéer, forteller Ryen Moe som er én av to ansatte ved sentralen.

Nærmiljøsentralen har knyttet til seg flere frivillige som hjelper til på sykehjemmet hver onsdag mellom 10 og 14 hvor det også er blitt arrangert flere kurs og foredrag.

Men også utenfor Nypantunet skjer det ting.

-Vi inviterte deltagere ved Kvalifiseringssenter for innvandrere med på en busstur til et bygdetun på Spongdal. Det var noe som helt klart falt i smak, forklarer Ryen Moe.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ