Morten (44) viser deg hvordan du kan spare penger på eget matavfall

Stadig flere av oss komposterer matavfallet. Nå arrangerer Trondheim Renholdsverk nye gratiskurs.

- Annonse -

-Pågangen har vært stor så første kurs den 18. september er for lengst fullbooket. Neste mulighet blir derfor tirsdag 26. september.

Morten Skogly (44) skal de to neste ukene lære Trondhjemmere hvordan man ikke bare sparer miljøet men også kan tjene penger på å kompostere eget matavfall.

Skogly som til daglig jobber som prosjektleder ved NRK på Tyholt har selv kompostert i en årrekke.

-Da vi kjøpte oss hus på Malvik i 2005 fikk vi en større hage å boltre oss i. Etter tips fra en bekjent som hadde gode erfaringer fra varmekompostering kjøpte vi et par binger og satte i gang. Ikke bare ble vi kvitt matavfallet på en rask og miljøvennlig måte vi fikk også gratis matjord av ypperste kvalitet.

Kurs

Det er Trondheim Renholdsverk som arrangerer kursene i varmekompostering. Kurset er på 2 1/2 time og foregår i TRVs lokaler på Heggstadmoen. Kurset som er gratis gir også muligheten til et fratrekk i renovasjonsgebyret på 400 kroner.

For å få fratrekket må man ha godkjent varmkompostbeholder, inneha noe uteareal å bruke kompostjorda på, samt å inngå en skriftlig avtale om varmkompostering med Trondheim Renholdsverk.

I tillegg forutsettes det at man komposterer på helårsbasis.

Skogly forteller at det er langt flere fordeler med å kompostere eget avfall enn bare det å få fratrekk på kommunale gebyrer og spare penger på matjord.

-Helt klart. Er det barn i hustanden får disse lære om kretsløp, gjenvinning og miljø på en spennende og forståelig måte.

I tillegg til å holde kurs for TRV drar også Skogly rundt i byens barnehager i forbindelse med Grønt Flagg-ordningen.

Den miljøbevisste 44-åringen benytter ofte egen lunchpause i gjenbrukets tegn.

-Kaffegrut er noe de fleste av oss bare kaster, men det er faktisk ypperlig næring til hagen, forklarer Skogly og holder frem en stor bøtte med «sort gull» som han har hentet hos Jacobsen & Svart Kaffebrenneri ved Bakke bru.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ