-Endelig har vi fått et skikkelig klubbhus!

Utbyggingsprosjektene står i kø for Leinstrand IL. Til helgen innvier idrettslaget sitt splitter nye klubbhus på Klett.

- Annonse -

I mange år har en spartansk skøytebu ved fotballbanen på Klett fungert som «klubbhus» for Leinstrand IL. Nå er bua revet og byttet ut med det som inntil nylig var en stor enebolig på Byneset.

Og det hele har gått i rekordfart.

-Fra vi gikk ut og sa at vi trengte folk til dugnad tok det ikke mer en én uke før huset var demontert, flyttet og satt opp på ny grunnmur her på Klett. En utrolig innsats, forteller leder av Leinstrand IL Johanne Storler.

Storler forteller at det var tilfeldigheter som gjorde at arbeidet med nytt klubbhus i det hele tatt kom i gang.

DUGNADSÅND: Kun én uke tok det å demontere, flytte og sette opp huset på ny grunnmur på Klett, forteller leder i Leinstrand IL Johanne Storler.

-Lokalene vi har i kjelleren på samfunnshuset skal oppgraderes og utvides. I den forbindelse var vi avhengig av å finne en midlertidig løsning når det gjaldt garderober og toalett. Planen var å sette opp et par brakker ved siden av skøytebua.

Men da et par ildsjeler i idrettslaget kom over et hus på Byneset som skulle rives til fordel for et nytt bygg ble en ny idé luftet for styret.

-Styret hadde befaring på Byneset den 14. august etterfulgt av møte med entreprenør og transportselskap for å få en pris på hva det ville koste å flytte huset til Klett. Etter å ha sammenlignet prisen opp mot hva det ville ha kostet å leie brakker gikk et samlet styre inn for forslaget.

Etter nødvendige godkjennelser fra kommunen la styret i begynnelsen av september ut en melding på Facebook hvor man orienterte om planene.

JUBLER FOR NYTT KLUBBHUS: Fotballgutta i Leinstrand G12 er storfornøyd med at den gamle skøytebua nå er byttet ut med et stort klubbhus.

-Et nytt klubbhus var noe mange hadde gått og ventet på. Selv om idrettslaget og dugnadsånden alltid har stått sterkt her på bygda er jeg allikevel imponert over hvor mange som har stilt opp iløpet av disse ukene, forteller Storler som ennå ikke har rukket å regne på hvor mange dugnadstimer som faktisk er lagt ned.

-Det har vært en hektisk periode hvor folk har stått på absolutt hver eneste dag, gjerne til langt ut på kvelden. Også de som er gårdbrukere har stilt opp selv om det har kommet midt i den travleste tiden med tresking av korn.

En av de som har vært i sving så og si hele tiden er daglig leder og innehaver av maskinentreprenøren Graver AS, Svein Tore Sæther

-Selv om mange ildsjeler har lagt ned en fabelaktiv innsats over flere uker må vi allikevel kunne si at uten Svein Tore og hans fagkunnskap så hadde dette rett og slett ikke latt seg gjennomføre, forteller Storler.

Graver AS har i mange år vært en av idrettslagets faste hovedsponsorer.

HOVEDSPONSOR OG ILDSJEL: I tillegg til å være daglig leder og innehaver av Graver AS som er en av Leinstrand ILs hovedsponsorer er Svein Tore Sæther også en av idrettslagets ildsjeler

Selv om arbeidet med det nye klubbhuset nå straks er ferdig blir ikke idrettslaget å ligge på latsiden med det første.

-Prosjektet i kjelleren på samfunnshuset står først på planen. Deretter skal vi snu dagens 11’er gressbane og samtidig legge kunstgress. Vi har mottatt en million kroner fra kommunen for å dekke de ekstra kostnader vi får med å måtte snu på banen, forteller Storler.

Deretter står flere større prosjekter for tur.

-Forhåpentligvis vil vi komme i mål med det som vil være et interkommunalt samarbeidsprosjekt, nemlig en flerbruks idrettshall som skal inneholde ishockeybane, rulleskøytebane og en løpebane.

DUGNAD: Huset på Byneset måtte først demonteres før det kunne fraktes til Klett som moduler. Ingvar Borten Moe og Lorentz Noteng i full sving selv om sola er i ferd med å gå ned.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ