Gunilla (32) arrangerte paintball for U.S. Marines

Soldater fra det amerikanske marinekorpset tok lørdag pause fra øvelsene på Værnes for å skyte paintball på Leinstrand.

- Annonse -

330 marinesoldater fra USA driver for tiden rotasjonsbasert trening på Værnes. I helgen besøkte et titalls av soldatene Leinstrand for en litt annerledes treningsøkt.

-En kjempehyggelig gjeng vi gjerne har på besøk flere ganger. De holdt på i to timer ute i marka før de spiste medbragt lunsj her på gården, forteller Gunilla Forseth ved Busklein gård.

Forseth forteller at første henvendelse tikket inn på mail i forrige uke. Torsdag kom beskjeden om at de amerikanske soldatene gjerne ville komme nå i helgen.

-Det var en del utstyr som måtte klargjøres, men i og med at gjestene jo hadde litt «basiskunnskap» om våpenhåndtering og den slags fra før av gikk det greit, ler Forseth.

US MARINES PÅ LEINSTRAND: 40 amerikanske soldater hadde i helgen tatt turen fra Værnes til Busklein gård for noen runder paintball.

Det var i 2015 at Gunilla Forseth sammen søsteren Astrid Forseth startet opp med paintball på familiegården på Leinstrand.

-Astrid og jeg hadde lenge tenkt på å utvide aktivitetstilbudet ved gården. Siden det ikke fantes noen utendørs bane for paintball i Trondheim fra før bestemte vi oss like greit for å lage en selv.

Søstrene brukte hele våren til å bygge banen på et område av gården som stod ubrukt.

Forseth forteller at man i dag har kapasitet til 20 deltagere ute på banen samtidig.

-Er det flere ordner vi flere lag som rullerer. De som ikke spiller kan følge med på det som skjer bak et nett i en sikker sone.

Gunilla Forseth ved Busklein gård på Leinstrand

Forseth forteller at man vil holde åpent ut november før man starter opp igjen på nyåret så fort forholdene tillater det.

-På denne tiden av året blir det jo mørkt ganske tidlig. Det har vi løst ved å sette opp en rekke lys rundt omkring på banen.

Og det actionfylte aktivitetstilbudet på Leinstrand har blitt tatt godt i mot, ikke bare av marinejegere fra USA.

-Vi har hatt stor pågang av firma og bedrifter, skoleklasser, vennegjenger, utdrikningslag og folk som vil feire bursdagen sin her. Vi har også hatt mange fotballspillere fra både Trondheims-Ørn og Rosenborg på besøk, forteller Forseth

32 åringen har selv en fortid som angrepspiller i Trondheims-Ørn og ble i 2005 også nominert til årets unge spiller i Toppserien.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ