Strindheim Janitsjar med “filmaften” på Byscenen

Førstkommende søndag kan du bli med på en musikalsk rundreise i filmmusikkens verden . 

Av Jan Vestre

-Det vil bli filmmusikk de fleste av oss kjenner igjen og som mange har et nært forhold til. “Flåklypa”, “Schindlers liste”, “Batman”, “Orions Belte” og “James Bond” er bare noen av filmene vi skal innom, forteller leder i Strindheim Janitsjar Astrid Marie Dahl.

Konferansier under konserten bil være Marthe Hedenstad fra NRK Filmpolitiet og TV-programmet “Ikke gjør dette hjemme”

Fra skolekorps til voksenkorps 

Strindheim Janitsjar ble stiftet den 5. september 1979. Da hadde behovet for et eget amatørkorps på Strindheim blitt diskutert lenge, forklarer Dahl.

-Våren 1979 hadde Strindheim Skoles Musikkorps et avgangskull på rundt 20 medlemmer som gjerne ønsket å fortsette med å spille i korps. Over sommeren ble derfor disse og en rekke andre som hadde ivret for et eget voksenkorps i bydelen invitert til et fellesmøte i Strindheim Skoles festsal. Korpsets første dirigent Ivar Andresen var også med på møtet.

Korpset holdt sitt første årsmøte i desember og påfølgende høst ble en uniformskomite dannet. Sin første opptreden hadde korpset 1. mai 1981.

STRINDHEIM JANITSJAR: Dirigent Espen Andersen (t.v.) tok over korpset høsten 2015. Andersen har studert trombone og ensembleledelse og brukes i dag som dirigent og instruktør av flere korps

Allsidig korps

Strindheim Janitsjar har utviklet seg til å bli et godt og allsidig korps og teller i dag rundt 45 medlemmer i aldersgruppen 15 til 60 år.

-Medlemmene er jevnt fordelt på de forskjellige instrumentgruppene noe som gir et godt utgangspunkt for å spille variert musikk, forklarer Dahl som legger til at nye medlemmer tas imot med åpne armer.

-Vi ønsker å være et korps som er åpent for alle. I dag rekrutterer Strindheim Janitsjar medlemmer fra skolekorpsene i nærområdet i tillegg til at en del studenter også finner veien til korpset.

Strindheim Janitsjar øver hver mandag klokka 18.45-22.00 i Strindheim Kirke rett ovenfor Valentinlyst kjøpesenter.

NB! Konserten starter kl. 18.00 og billetter kan kjøpes i døren.