-Jeg har flere ganger opplevd barn fortelle at de ikke får begynne i korps fordi det er så mange dugnader der.

Av Jan Vestre

Katrine Aronsen (45) fra Persaunet har de siste tre årene vært styremedlem i Strindheim skoles musikkorps. Hun er også “korpsmamma” til to på 14 og 12 år. Hun tror flere barn og unge ville ha spilt i korps hadde det ikke vært for enkelte seiglivede myter.

-Av en eller annen grunn så har det festet seg en oppfatning om at melder man ungene inn i korps så har man bundet seg opp til en masse dugnader året rundt. Slik er det på ingen måte.

Dugnader

Aronsen poengterer imidlertid at det at det også blant skolekorpsene er en forventning om at foreldre skal stille opp men at det ikke på langt nær er så mye som enkelte later til å tro.

– De fleste korps har et rimelig hektisk program i mai hvor man er avhengig av at foreldre stiller opp. Strindheim skoles musikkorps har siden 1960 også hatt ansvaret for 17-mai arrangementet på skolen noe som selvfølgelig fordrer en del dugnadsinnsats. Resten av året er det imidlertid lite som skiller korps fra andre aktiviteter.

VIL AVLIVE SEIG DUGNADSMYTE OM KORPS: Korpsmamma og styremedlem i Strindheim skoles musikkorps Katrine Aronsen (45) sier mange barn ikke har fått begynt i korps fordi foreldrene tror de da binder seg opp til en mengde dugnader.

-Hvor kommer denne misforståelsen fra da?

-Vanskelig å si. Det er vel med dette som så mye annet – gjentas det mange nok ganger så regner man med at det må være noe i det. Veldig synd da vi ser at dette faktisk har ført til at mange barn og unge har blitt nektet å begynne i korps av sine foreldrene.


For Aronsen mener at alle som vil bør få muligheten til å begynne i korps.

-I tillegg til gleden av å kunne mestre et instrument så vil barn og unge som spiller i korps også ta del i en aktivitet hvor det ikke skilles på kjønn eller alder. Her lærer barn og unge mye om det å jobbe mot felles mål. I skolekorpsene er det heller ingen som må sitte på benken. Her har vi plass til alle.

KORPSTUR: I juni dro 79 musikanter, foreldre og søsken nedover til Gardasjøen i Italia på jubileumstur. I byen Verona masjerte Strindheim skoles musikkorps gjennom gatene før man spilte “Ja Vi Elsker” i det romerske amfiteateret Arna de Verona.

Jubileum

Strindheim skoles musikkorps fyller i år 80 år og jubileet har blitt feiret på forskjellig vis.

-Ett av høydepunktene var uten tvil turen vi hadde til Gardasjøen i Italia. I et jubileumsår må man jo slå litt på stortromma, smiler Aronsen som forteller at det i tillegg til musikantene selv også var med mange foreldre og søsken.

Strindheim skoles musikkorps hadde på denne turen spilleoppdrag i både Garda by og i Verona.

-I Verona marsjerte vi gjennom gatene i gamlebyen og avsluttet med konsert på torget og en liten tur innom det romerske amfiteatret Arena de Verona hvor vi spilte «Ja vi elsker”.

JUBILANT: Strindheim skoles musikkorps fyller i år 80 år. Førstkommende søndag inviterer man til jubileumskonsert på Strinda VGS. Her et bilde fra den gang jenter ikke fikk være med i korpsene.

Førstkommende lørdag inviterer Strindheim skoles musikkorps til jubileumskonsert på Strinda VGS.

-Dette blir en kjempeflott forestilling så her håper vi mange på Strinda har muligheten til å komme. Vi vet at mange i bydelen setter stor pris på korpset selv om man selv ikke er med. Spesielt vårt 17.mai arrangement på Strindheim skole får vi mange tilbakemeldinger på.

HER finner du mer informasjon om konserten
STRINDHEIM SKOLES MUSIKKORPS: Å reise på korpstur er en viktig del av korpslivet. Her fra tur til Tynset i 2016.