Latter og korpsmusikk i ellevilt høstshow

Bispehaugen Ungdomskorps inviterer til musikalsk festforestilling på Strinda VGS.

Det er femte år på rad at Bispehaugen Ungdomskorps inviterer til høstshow. Årets show går av stabelen førstkommende lørdag og har fått tittelen  “Jakten på den forsvunne Kjempedusken”.

Men hva er nå egentlig denne “kjempedusken” korpset har viet et helt høstshow til?

-“Kjempedusken” er den karakteristiske svarte dusken på toppen av uniformshattene våre. Den har i alle år vært den som har stjålet showet når vi har vært ute og spilt. Nå er dusken sporløst forsvunnet og vi må derfor ut på en musikalsk reise gjennom flere verdener for å finne den igjen, forklarer sekretær Oda Elise Strandås.

Høstshow

Arbeidet med årets høstshow startet korpset med allerede før sommeren.

-Det er mye arbeid knyttet til et slikt show også i den tidlige fasen. Musikk må bestilles, idéer må ned på papiret og strukturen planlegges. I år har vi hatt to seminarer under oppkjøringen – et musikalsk og et kunstnerisk.

For i Bispehaugen Ungdomskorps kan man mer enn bare å traktere korpsinstrumenter.

KLAR FOR NYTT HØSTSHOW: Bispehaugen Ungdomskorps startet jobben med årets høstshow før sommerferien. Her et bilde fra mandagens øvelse på Bispehaugen skole. (Foto: Silje Margrethe Jørgensen)

-Vi brukte en hel helg på å skrive sketsjer, øve på skuespill, lage kulisser og redigere alt av media og effekter til konserten. Alt gjøres av medlemmene på frivillig basis. I fjor fikk vi faktisk spørsmål fra publikum om hvem vi hadde leid inn til å hjelpe oss med lys, lyd og regi, smiler Strandås som legger til at kunstnerisk mangfold er noe av det som kjennetegner korpset.

-De aller fleste som spiller i Bispehaugen ungdomskorps er unge korpsmusikere som
flytter til Trondheim for å studere. Alle har med seg erfaringer, inntrykk og musikalitet fra mange kanter av landet noe som setter standarden for showet. Ingen show er like og det
er nettopp det som gjør det ekstra spennende.

Bispehaugen

Bispehaugen ungdomskorps ble startet i 1923 og er et av Trondheims eldste amatørkorps. Korpset har opp gjennom årene fostret en rekke profesjonell musikere.

Korpset som rekrutterer de fleste fra byens studentmiljø har i dag 73 medlemmer i alderen 19 – 30 år.

-Da de fleste som begynner i korpset er studenter svinger rekrutteringen fra semester til semester. Det er gjerne tilfeldigheter som avgjør hvilken pågang vi får. De siste årene har vi også hatt stor pågang fra folkehøgskoler, gardemusikken og medlemmer i andre korpsmiljø som ønsker å være en del av Bispehaugen Ungdomskorps.

ELLEVILT HØSTSHOW: Bispehaugen Ungdomskorps kan mer enn bare å traktere korpsinstrumenter. I Jakten på den forsvunne Kjempedusken” tar man i bruk det meste, også trehjulssykler. (Foto: Silje Margrethe Jørgensen)

Korpset fikk i år også ny dirigent – Heidi Hagerup Uddu. Hun er utdannet dirigent og pedagog fra Universitetet i Stavanger og har vært på flere masterclasser med kjente dirgenter rundt om i verden, både gjennom og utenfor studiene

I tillegg til å være dirigent i flere kor og korps jobber Hagerup Uddu som fløytepedagog ved Kulturskolen i Melhus og Trondheim kulturskole.

Adventkonsert

Fredag 3. desember har Bispehaugen Ungdomskorps konsert i Lademoen kirke.

-Adventkonserten er i likhet med høstkonserten også blitt en tradisjon for korpset. Den første søndagen i advent inviterer vi Bispehaugen veterankorps med oss for å sette julestemningen. Korpset vil også spille på flere juletrefester rundt om i byen. Vi har ennå litt kapasitet ledig så her kan firma som ønsker litt ekstra stemning på sine arrangement bare ta kontakt, smiler Strandås.

Allerede første øvelse etter adventskonserten begynner korpset å gjøre seg klar til å delta på NM i janitsjar som neste år er den 16. mars. Men før det skal korpset delta på Trøndersk mesterskap.

HER finner du mer info om høstskonserten på Strinda VGS