15 C
Trondheim
tirsdag, mai 11, 2021
- Annonse -spot_img

-SjetneMarked et flott sted å treffe naboen

Hele 34 lokale utstillere var på plass da SjetneMarked ble arrangert torsdag denne uken.

- Annonse -

(Bilder nederst i saken)

Det var tredje året på rad at Sjetne Frivilligsentral arrangerte marked på bydelshuset.

Daglig leder av Siri Kvande forteller at arrangementet er blitt et sted ikke bare for gode førjulskjøp men også et sted hvor man kan treffe naboen over en kopp kaffe.

-Når det er kaldt og mørkt ute holder vi oss mer innendørs. Da blir det også til at vi snakker mindre med folk i nabolaget. I så måte er SjetneMarked er flott sted å kunne møte naboen.

Marked

SjetneMarked kom i stand etter at det ble slutt med “Sjetnedagan” som hadde blitt arrangert i flere år.

-Da Sjetne skole ble lagt ned hadde vi ikke lenger noe egnet sted å arrangere disse dagene. Da frivilligsentralen jo jobber for å skape hyggelige møteplasser for folk i nærmiljøet ville vi gjerne få til et alternativt arrangement. Valget falt da på en messe hvor lokale utstillere kunne vise frem egne varer.

Under torsdagens marked var hele 50 frivillige i sving. Blant annet var flere ungdommer fra Sjetne skole på plass for å hjelpe til.

HJALP TIL: En rekke ungdommer fra Sjetne skole stilte opp som frivillige under “SjetneMarked” torsdag kveld.

LOKALHISTORIE: Historieboka “Sjetnemarka – bygda i by’n” ble sluppet under SjetneMarked. Boka er et samarbeid mellom Sjetne Frivilligsentral og Sjetne pensjonistforening. Dagrun Wist (bildet)har vært sentral i arbeidet med å samle inn stoff til boka.

UNG UTSTILLER: Silje Krogstad Sæther (16) fra Sjetnemarka hadde stand hvor hun solgte hjemmestrikkede og hjemmeheklede varer.

ØREPYNT OG SMYKKER: Maya Stølan fra Sjetnemarka er utdannet gullsmed og jobber til daglig i en gullsmedforretning i sentrum. Under SjetneMarked solgte hun egenproduserte mansjettknapper, ørepynt, slipsnåler og smykker. Her sammen med datteren Lovise (7) som hjalp til.

EGENPRODUSERT HONNING: Birøkter Irene Eidse Bostadhadde med seg honning samlet fra egne bier hjemme i Klæbu. Hun solgte både Lynghonning og Sommerhonning.

MOR OG DATTER: Beate Renee Aarhaug og moren Britt Vedø solgte en rekke egenproduserte pyntegjenstander og interiørprodukter. De to har vært på flere messer i år. Mer informasjon er på Facebook/madebybeate

LAPPETEKNIKK: Pensjonist Viviann Langø fra Sjetnemarka var med på SjetneMarked for andre gang. her er hun med vesker, handlenett og toalettvesker laget av lappetekniske stoffer.

GJENBRUK AV BRUKTE LYS: Torild Kragnes driver Dalgård Lysestøperi. Alle lysene er laget på rester av gamle lys. Utenfor lysestøperiet har hun en egen innsamlingskasse hvor man kan levere brukte lysrester. -Viktig å ikke kaste lys laget av parafin rett i sølpa, forteller Kragnes som også henter lysrester som er samlet opp

FLOTTE JULEKORT: Anne Mette Øyan fra Byåsen solgte egenproduserte kort med julemotiv. I tillegg til å lage kort driver hun også med noe strikking og sying.

SMYKKER OG STEIN: Bjørn Nesje solgte flotte smykker laget av naturstein og som har har slipt selv.

KLÆR FOR DE MINSTE: Småbarnsmor Stine Marie Johansen fra Sjetnemarka lager flotte klær for barn i alderen 0 – 4 år.

FLOTTE FOTOGRAFIER: Christer Alfredson kommer opprinnelig fra Gøteborg. Han bor nå på Tiller men har bodd lenge i Sjetnemarka. Alfredson solgte innrammede bilder med motiv fra Trondheim,.

3D KORT: Sissel Sivertsen har laget 3D kort siden 2006. Kortene er å få kjøpt på frivilligsentralen.

POPULÆRT: Mange var innom standen til Janna Linevskaia som solgte en rekke småting.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img

LES OGSÅ

ANNONSE:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;