Arrangerer julemarked for hele nabolaget på Tiller

Hva gjør man når man plutselig får flere hundre nye naboer? Jo, da inviterer man like godt hele nabolaget hjem til gards.

- Annonse -

Ved Brauta gård i Tiller-Ringen 163 har det bodd folk siden tidlig på 1800-tallet. I det litt ulendte terrenget rundt gården har man i generasjoner dyrket jorda og holdt husdyr. De siste melkekyrne forlot imidlertid gården tidlig på 60-tallet på den tiden hvor Tiller fortsatt var en egen kommune.

Brauta gård har vært i slekta Skjetneli sitt eie i fire generasjoner. I dag bor det to familier på gården – ekteparet Ingemar Skjetneli, kona Merete Skjetneli og deres to barn Luna Serine og Birger Andreas, og Ingemar Skjetneli sin mor Ann Karin Solberg.

TILLER 1952: Slik så det ut ved Sjetnlia på 50-tallet. Gården Brauta ligger midt i bildet. Gården har i dag adresse Tiller-Ringen 163 (Foto: Vilhelm Skappel/NTNU UB)

Solberg som har bodd på gården i 40 år har de senere årene sett nye boligprosjekt krype stadig nærmere slektsgården. Men Solberg er ikke den som sutrer av den grunn. Tvert imot.

-At vi har fått så mange nye naboer synes jeg er kjempetrivelig. Før var det litt øde her, men nå er det kommet både gang- og sykkelveier og gatelys. Den nye Tiller parken borte ved det ene boligfeltet er blitt et kjempeflott treffsted for både store og små. Utbyggingen har rett og slett gjort det mye triveligere i området.

Julemesse

I fjor ønsket Solberg å «gi noe tilbake» til nærmiljøet.

-Selv om det ikke lenger er vanlig gårdsdrift her på Brauta har vi fortsatt mange flotte gårdsbygg vi ønsker skal komme mer til nytte. Det gamle kufjøset mente vi ville være et ypperlig sted å arrangere julemarked for nærmiljøet.

Nå var det imidlertid ikke første gang det ble arrangert julemarked på Brauta men markedet i fjor var første gang man aktivt gikk ut og inviterte folk i nærmiljøet hjem til gården.

JULEMARKED: For andre året på rad ble det arrangert julemarked ved Brauta gård i Tiller-Ringen.

Og folk på Tiller visste å sette pris på invitasjonen.

-Det var veldig mange som kom. Derfor bestemte vi oss med en gang at dette måtte vi gjøre flere ganger, forklarer Luna Serine Skjetneli.

I helgen ønsket Luna Serine og farmor (Anne Karin Solberg) velkommen til nok et julemarked ved gården.

-Det er så mange flotte folk som bor i området så det å kunne være et slags treffsted synes vi er kjempeflott, avslutter Solberg.

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: