Dobbel dose julestemning med Leinstrand Songlag

Førstkommende søndag blir det adventskonsert med Leinstrand Songlag i både Leinstrand og Heimdal kirke.

Av Jan Vestre – Publisert: 18:13 – 05.12.2017

I forbindelse med årets adventskonserter har koret hentet inn flere eksterne musikere, forteller dirigent Janne Kristin Schanke.

-Vi er veldig glad for å ha med oss organist og pianist Bjørn Vevang på mange av sangene. I tillegg får vi besøk av mezzosopran Nina Sætherhaug som vil fremføre flere flotte solostykker.

Schanke lover et variert og stemningsfullt program.

-Vi byr på kjente korstykker som “Å Kom nå med lovsang”, “Star Carol” og Trygve Hoffs “Nordnorsk Julesalme”. Vi vil også fremføre  “Mitt hjerte alltid vanker” i et spennende arrangement av trondhjemmeren Håkon Grotnes. Fart og moro blir det med stykker som “Let It Snow” og “White Winter Hymnal” av Fleet Foxes.

Forrige måned holdt Leinstrand Songlag en sakral korkonsert i kirken “St. Peter og St. Paul” i Krakow. Flere stykker fra denne konserten blir å høre på søndag.

LEINSTRAND SONGLAG: Foran f.v: Berit Hovin, Ellen Skjemstad, Liv Astrid Lamvik, Berit Shumann-Olsen, Janne Kristin Schanke, Britt Helgemo, Kristin Bjerkan, Grete Ervik, Ellen Annette Hegstad, Kjersti Meland, (bak) Kari Sund, Liv Benestad, Bente Høynes. Bak f.: Magne Steinset, Stig Rune Bromset, Jon Kristoffer Stokkan, Lars Sjåvik, Asbjørn Senneset, Finn Dybdalen, Jon Rokset, Stig Singstad, Geir Wiggen.

Leinstrand Songlag

Leinstrand Songlag ble stiftet i 1927 og har som navnet tilsier sitt utgangspunkt på Leinstrand. I dag har imidlertid koret sitt faste øvingslokale på Tiller og medlemmer fra hele byen.

Schanke forteller at Leinstrand Songlag opp gjennom årene har deltatt på en rekke arrangement med stor musikalsk spennvidde.

-Selv om Leinstrand Songlag ikke er det største blandakoret i byen mestrer vi allikevel mange sjangre og ikke minst utfordringer. I mai var vi for eksempel med å synge store operaklassikere sammen med Trondheim Symfoniorkester i Olavshallen.

Schanke som har mastergrad i musikkvitenskap fra NTNU synger selv i kor i tillegg til at hun dirigerer Leinstrand Songlag og et annet kor utenfor Trondheim. Hun forteller om stor sanglede og samhold blant medlemmene.

-Vi har pliktoppfyllende medlemmer som sørger for musikalsk utvikling og ikke minst et kjempegodt miljø. Ingen øvelse er kjedelig eller lik den forrige.  Smilet og latteren sitter til tider også løst.

Neste år fyller Leinstrand Songlag 90 år – noe som selvfølgelig skal markeres.

-Vi planlegger et begivenhetsrikt år med blant annet en stor jubileumskonsert i oktober. I tillegg skal vi delta på en konsertserie i regi av Norges Korforbund og reise på korsamling mot sommeren.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.