-Ny idrettshall blir et løft for hele bydelen

Et enstemmig bystyre gav torsdag klarsignal for bygging av ny idrettshall på Leangen.

Av Jan Vestre 

Det var i desember i fjor at bystyret, den gang mot Høyre og FrPs stemmer, vedtok å bevilge 35 millioner kroner til ny toflaters idrettshall som erstatning for dagens plasthall.

En plasthall som til tross for at den brukes av både håndball og innebandy mangler sanitæranlegg og garderober.

Torsdag ble imidlertid de siste 15 millionene hallprosjektet var avhengig av for å kunne starte byggingen klubbet gjennom.

-En ny flerbrukshall vil bety enormt mye for de over 600 barn og unge som hver uke er og trener på Leangen. Dette er noe breddeidretten virkelig fortjener.

Bystyrerepresentant Julie Indstad Hole (22) er selv født og oppvokst på Strindheim. Som nestleder i kultur-, idrett- og friluftslivskomiteen har hun vært sentral i arbeidet med å få på plass den nye hallen.

-Trondheim har satt seg som mål å være landets beste kultur- og idrettsby for barn og unge. Da er det viktig å satse på prosjekter som dette. Idretten er kanskje den viktigste arenaen vi har når det gjelder det å skape samhold og integrering.

NY IDRETTSHALL: Et enstemmig bystyre gav torsdag klarsignal for bygging av ny idrettshall på Leangen. -Et løft for breddeidretten og bydelen, sier bystyrerepresentant Julie Indstad Hole (Ap) Hun har spilt håndball for Strindheim siden 6 års alderen.

Indstad Hole begynte allerede som 6-åring å spille håndball for Strindheim. I dag vokter 22-åringen buret for damelaget. Hun forteller at laget nå gleder seg til å ta i bruk den nye hallen.

-Da vi var små husker jeg vi alltid var litt misunnelige på de klubbene som hadde egen hall. Når vi hadde hjemmekamper måtte vi ofte farte byen rundt fordi det ikke var plass til alle lagene i Leangenhallen. Vi savnet det å ha en egen storstue. Da plasthallen kom i 2011 fikk vi imidlertid litt mer plass å boltre oss på.

Men den nye plasthallen skulle raskt vise seg å være lite egnet for håndball. Spesielt i vinterhalvåret har det ikke vært mulig å oppnå tilfredsstillende temperatur inne i hallen.

Trondheim kommune gikk for to år siden til søksmål mot leverandøren som man mente hadde levert en hall med dårligere isolasjonsevne enn det som var bestilt i anbudsgrunnlaget.

Nå er imidlertid plasthallen som har kostet kommunen rundt 20 millioner snart historie.

-Arbeiderpartiet vil sikre at hallen kan bygges allerede neste år. Det er viktig for breddeidretten på Strindheim at vi får på plass dette så raskt som mulig. Som bystyrepolitiker er det også ekstra stas å få gjennomslag for noe som man har jobbet for gjennom flere år og som man vet at folk i nærmiljøet har ønsket seg lenge, forteller Indstad Hole.

Strindheim håndball er i dag en av landets største håndballklubber. Indstad Hole forteller at den nye hallen vil bety mye for i klubben og den enkelte spiller.

-Helt klart. Kapasiteten i Trondheim når det gjelder innendørs trening har lenge vært sprengt. Nå vil alle få mer halltid. Det er viktig både for spillerutviklingen og ikke minst miljøet i klubben. Samholdet vi har hatt i Strindheim håndball er noe som har vært med på å forme meg til den jeg er i dag. Det å tilhøre et fellesskap og å stå på for andre var det som gjorde at jeg etterhvert engasjerte meg i politikken.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.